Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i norra Sverige 2021-06-03, kl 07:10

Riksbyggens fastighetsförvaltning satsar i norra Sverige

Från den 1 juni har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt och större marknadsområde där Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare ingår, genom ett samgående av två tidigare marknadsområden. Chef för nya Marknadsområde Norr blir Maritha Nordström som började på Riksbyggen som marknadsområdeschef i april.

– Hela norra delen av Sverige inne i en starkt expansiv fas med stora etableringar. På Riksbyggen stärker vi nu organisationen för att kunna utnyttja våra resurser på bästa sätt för att bli en ännu bättre samarbetspartner till våra kunder, säger Maritha Nordström.

Med det nya marknadsområdet kommer Riksbyggen att kunna erbjuda spetskompetens inom till exempel drift, energi och hållbarhet. Riksbyggens platskontor i Skellefteå, Luleå, Kiruna och Gällivare blir kvar även efter samgåendet. Verksamhet finns även på en rad andra orter inom marknadsområdet, till exempel i Boden, Kalix, Haparanda och Piteå. Marknadsområde Norr blir ett av Riksbyggens största marknadsområden.

– Vi tror på en stark lokal förankring och att finnas nära våra kunder. Vi vill också bidra i utvecklingen inom användande av digitala forum och att jobba mer med digitala verktyg, berättar Maritha.

Maritha började på Riksbyggen i april i år och blir nu chef över det nya och större marknadsområdet. Maritha har lång och bred ledarerfarenhet och kommer närmast från Samhall där hon arbetat som distriktschef för Norrbotten. Hon har också bakgrund från bland annat tillverkande industri där hon ansvarat för utvecklingsarbete inom olika produktområden, allt från elektronik- och trävarutillverkning till industrisömnad.

För mer information:
Maritha Nordström, tillträdande marknadsområdeschef, 070-384 74 50

Bilder