Säljstart för 17 efterlängtade rad- och kedjehus i Fornby, Gamla Uppsala 2021-05-31, kl 07:40

Säljstart för 17 efterlängtade rad- och kedjehus i Fornby, Gamla Uppsala

Efterfrågan på villor och radhus är stor i Uppsala och Riksbyggen fortsätter nu succén Radhusblicken med en fjärde etapp om 17 radhus i Fornby, Gamla Uppsala. Radhusblicken 3 blev slutsåld på kort tid och bygget startades i januari i år. Säljstarten inleddes i slutet av maj och inflyttningen i Radhusblicken 4 är planerad till augusti 2023.

– Intresset för den fjärde etappen är stor vilket inte minst visar behovet av att det byggs fler bostäder av den här typen i Uppsala. När Riksbyggen har byggt klart alla fem etapper i Fornby har inte mindre än 76 familjer fått ett nytt hem i ett idylliskt bostadsområde, säger Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Uppsala.

Husen finns i två storlekar, 119 eller 135 kvadratmeter. Planlösningarna är flexibla för att passa många olika familjers behov och ska enkelt kunna ändras om familjesammansättningen över tid förändras.

– Alla hus har egen trädgård där man kan sola på en härliga altan, påta i jordgubbslandet och duka upp till grillfest. Balkong eller fransbalkong finns på baksidan. Några av husen har dessutom ett inglasat uterum som gör att du kan förlänga utesäsongen från tidig vår till långt in på hösten, berättar Karin Dimander Lannergård.

Alla husen kommer att förberedas för utvändiga solceller på yttertaket. Miljöhuset har sedumtak som takbeklädnad. Fasaderna består i huvudsak av stående träpanel och med inslag av liggande träpanel. Gårdsmiljön varieras genom att byggnaderna indelas i grupper med olika kulörer, gult och rött, på träpanelen. Den större varianten av husen har en också en praktisk carport.

– Gamla Uppsala med närhet till stan är ett mycket omtyckt område med fungerande barnomsorg och idrottsverksamhet vilket attraherar framförallt barnfamiljerna. Här finns goda kommunikationer och service vid Gränbystaden. Närhet till påfart till E4:an lockar även intressenter från Stockholmsområdet och stockholmspendlare, säger Karin Dimander Lannergård.

För mer information:
Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Bostad i Uppsala, 018-18 97 14
Karin.DimanderLannergard@riksbyggen.se

Bilder