Riksbyggens Brf Ribbhusen kan bli Helsingborgs solcellstätaste BRF 2021-06-08, kl 07:20

Riksbyggens Brf Ribbhusen kan bli Helsingborgs solcellstätaste BRF

Genom ett samarbete med Öresundskraft kan Riksbyggen erbjuda köparna av radhusen i Brf Ribbhusen i Helsingborg att utrusta sina blivande hem med solpaneler. Solpaneler är både bra för miljön och ger lägre energikostnader. Brf Ribbhusen kommer att bli ett pilotprojekt för innovativ teknik och ett av radhusen blir visningsradhus på H22 City expo.

– Intresset från de blivande boende i Brf Ribbhusen att installera solpaneler är stort och vi är glada för att vi genom samarbetet med Öresundskraft kan erbjuda solceller som tillval, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst.

Nyligen hölls ett informationsmöte med köparna i Brf Ribbhusen om möjligheten med solpaneler som tillval. De blivande boende får möjligheten att teckna ett avtal med Öresundskraft som i sin tur ombesörjer installationen av anläggningen. För de köpare som antar erbjudandet kommer solcellsanläggningen att stå färdigställd vid tillträdet.

– Vi är stolta över att i partnerskap med Riksbyggen ta fram ett erbjudande om solceller till de boende i Ribbhusen som innebär att vi bidrar till ett mera hållbart och ekonomiskt boende. Tillsammans möjliggör vi även en ökad andel lokal förnybar elproduktion, helt i linje med Helsingborgs solelsmål, säger David Ingsten, Key Account Manager på Öresundskraft.

Solcellsanläggningarna beräknas producera ca 6 500 kWh per år, vilket innebär en årlig klimatbesparing på drygt 1,6 ton CO2-ekvivalenter. Detta motsvarar cirka 20 procent av en persons totala klimatavtryck per år. Genom avtalet med Öresundskraft kan de boende sälja överskottselen.

– Samarbetet med solceller handlar inte bara om Brf Ribbhusen utan kring hela Riksbyggens satsning på nya bostäder i kvarteret Spårvagnshallarna. Till exempel har de två 17-våningshusen 188 lägenheter som Riksbyggen redan uppfört i kvarteret utrustats med solpaneler, berättar Theodor Alexandris.

Brf Ribbhusen kommer att bestå av 22 bostadsrättsradhus och byggs i kvarteret Spårvagnshallarna, de har en yta på 115 kvadratmeter som fördelas på 4-6 rum och kök. Ett av radhusen kommer att vara ett visningshus under mässan och där bland annat alla smarta funktioner i Riksbyggens nya hemmaportal kommer att visas.

Inflyttningen i Brf Ribbhusen är planerad till andra kvartalet 2022.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 60
David Ingsten, Key Account Manager, Öresundskraft, 042 – 490 35 39

Bilder