Säljstart för Riksbyggens Brf Futura Lindholmsallén i Lindholmshamnen i Göteborg 2021-05-24, kl 07:00

Säljstart för Riksbyggens Brf Futura Lindholmsallén i Lindholmshamnen i Göteborg

Riksbyggen startar nu försäljningen av 91 lägenheter i Brf Futura Lindholmsallén, Lindholmshamnen. Föreningen är den första av tre i kvarteret och har precis som de övriga två ett särskilt fokus på bostäder för unga vuxna. Hälften av lägenheterna i föreningen är om 1 rum och kök och nio lägenheter i Brf Futura Lindholmsallén kommer att erbjudas med Riksbyggen Hyrköp för unga vuxna. Totalt omfattar kvarteret 197 bostäder.

– Intresset för Brf Futura är stort med över 2 000 personer i intressekön. Brf Futura får ett mycket attraktivt läge nära vattnet mellan Lindholmshamnens småbåtshamn och den planerade Karlastaden. I Lindholmshamnen arbetar och studerar över 21 000 människor i en innovativ, internationell miljö och här bygger Riksbyggen framtidens boende med stort fokus på hållbarhet, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

Nu vid säljstarten presenteras all information på projektets webbplats, www.riksbyggen.se/futuralindholmsallen. Där kan man bland annat ta en virtuell promenad på kvarterets innergård, besöka en virtuell visningslägenhet eller fördjupa sig i de olika möjliga inredningsval som finns att välja mellan.

– Det känns fantastiskt roligt att Riksbyggen genom Hyrköp kan underlätta för unga vuxna att skaffa en lägenhet mitt i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar. Unga vuxna är en av de grupper som har det tuffast på bostadsmarknaden, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg.

Hyrköp innebär att den som inte har ett förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom fem år. Lägenheterna ägs av Riksbyggen fram till en eventuell försäljning. Läs mer om Hyrköp.

Brf Futura Lindholmsallén består av tre sammanhängande byggnader, varav den största har åtta våningar med lägenheter inklusive entréplan med kommersiella lokaler. Föreningen består av 91 lägenheter i storlekarna 1-4 rok. Inflyttningen är planerad till att starta under vintern 2023/2024.

Riksbyggens kommande bostadsprojekt i kvarteret Futura:

Brf Futura Lindholmsallén 91 lägenheter (1–4 rok)
Första etappen med säljstart 17-30 maj. 91 välplanerade bostadsrättslägenheter. Allt från yteffektiva 1:or till rymliga 4:or. Nio av lägenheterna i föreningen kommer att upplåtas med Riksbyggen Hyrköp

Khf Futura Clara 40 mindre lägenheter, varav 8 co­living.
De 40 bostäderna i Futura Clara upplåts med kooperativ hyresrätt. Upplåtelseformen innebär att den kooperativa hyresrättsföreningen äger och styr sin fastighet. Förvaltningen sker i samarbete med Riksbyggen. Den som tecknar en kooperativ hyresrätt betalar en låg upplåtelseinsats och ”självkostnadshyra”. Upplåtelseinsatsen återbetalas vid avflyttning och lägenheten går tillbaka till föreningen.

Kollektivlägenheter (Co-Living)
Åtta av de 40 bostäderna i den kooperativa hyresrättsföreningen är kollektivlägenheter. Det innebär att 8 mindre bostäder bestående av ett rum och eget badrum delar på kök och vardagsrum. Här bor man själv tillsammans med andra. Co-living delen ligger i en egen byggnad. Lägenheterna är jämnt fördelade på de två övre våningarna. Centralt på varje plan finns ett ”nav” med gemensamma ytor som kök och vardagsrum för trivsel och social samvaro. I byggnadens bottenplan finns kvarterets gemensamhetslokal - som nyttjas gemensamt av alla boende i kvarteret.

Brf Futura Götaverksgatan 66 lägenheter (1–4 rok)
Tre av lägenheter i Brf Futura Götaverksgatan är Ungdomsettor och upplåts med mycket låg insats och högre månadsavgift än övriga bostadsrätter. Den som vill sälja sin ungdomsetta kan bara göra det till en annan ung vuxen i samma ålder till samma pris som hen köpt lägenheten för.

Ungdomsbostadsbristen är inte bara ett Stockholmsfenomen. Göteborg och 66 andra kommuner runt om i landet finns med på listan över orter med allvarlig ungdomsbostadsbrist, det visar en rapport från Riksbyggen. I Göteborg kan bara 10 procent av ensamboende 20-30 åringar köpa en etta i den egna kommunen.

För mer information:
Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 68 63
mikael.ahlen@riksbyggen.se
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, 031-704 56 12
martin.lundblad@riksbyggen.se

Bilder