Mathias Sandberg ny konceptchef inom Riksbyggens Affärsområde Bostad 2021-05-05, kl 07:00

Mathias Sandberg ny konceptchef inom Riksbyggens Affärsområde Bostad

Riksbyggen har som målsättning att öka bostadsproduktion med 20 procent inom de kommande åren och inleder nu även en satsning på att utveckla företagets olika bostadskoncept. Från den 1 maj är Mathias Sandberg ny konceptchef med uppdraget att bland annat utveckla Bonum seniorboende samt konceptualisera Riksbyggens bostadsrätter och egna hem (bostäder med äganderätt).

– Jag ser fram emot att få vara en del i arbetet med att via ett tydligt konceptarbete anpassa såväl produkter som marknadsföring utifrån våra målgruppers behov och önskemål. På så sätt kan vi stärka Riksbyggens position på marknaden och öka våra volymmål, säger Mathias Sandberg som idag är regional sälj- och marknadschef inom Affärsområde Bostad region Stockholm/Norr/Öst.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna rekrytera Mathias till jobbet som konceptchef på Riksbyggen. En ökad konceptualisering av Riksbyggens bostäder kommer att göra vårt erbjudande både tydligare och mer attraktivt gentemot såväl privatpersoner, kommuner och investerare, säger Tobias Dysenius, försäljnings- och affärsutvecklingschef affärsområde Bostad.

För att skapa mer nytta på bostadsmarknaden har Riksbyggen målsättningen att öka byggtaken från nuvarande cirka 4 000 bostäder i pågående produktion till 5 000 bostäder.

Mathias har 13 års erfarenhet av försäljnings- och målgruppsarbete, personalledning, projektutveckling och marknadsföring. Han var även med när Riksbyggens första Bonum-projekt sjösattes och såldes i Sundbyberg.

– Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är långt över 1 000 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet. Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Mathias.

Mathias kommer också ansvara för utvecklingen av Riksbyggens hyresrätter. Tillsammans med Yvonne Westerlund, affärsutvecklare, kommer Mathias även att arbeta med utvecklingen av Riksbyggens koncept för boende för äldre genom Kooperativ hyresrätt (KHF). I konceptet med kooperativ hyresrättsförening stiftas en förening gemensamt av kommunen och Riksbyggen som i samarbete skapar moderna och värdiga vård- och omsorgsboenden samt trygghetsboende, helt styrt av kommunens behov.

För mer information, kontakta:
Mathias Sandberg, konceptchef, Riksbyggen Affärsområde Bostad
mathias.sandberg@riksbyggen.se +46 8 553 63 511

Bilder