Inflyttning i 68 hyresrätter i Stora Höga 2021-05-04, kl 07:50

Inflyttning i 68 hyresrätter i Stora Höga

Nu startar inflyttningen i de 68 hyresrätterna i Fiskare Karlssons gård, Stora Höga, utanför Stenungssund. Samtliga lägenheter är uthyrda och Riksbyggen har uppfört bostäderna på uppdrag av dotterbolaget Unobo. I projektet finns både solceller på taken och laddstolpar för elbilar.

– Det är verkligen med stor glädje som vi nu har färdigställt hyresrätterna i Stora Höga. Intresset har hela tiden varit stort och uthyrningen har gått jättebra. Riksbyggen vill vara en långsiktig samhälsutvecklare i Stenungssunds kommun och bidrar gärna med både fler hyresrätter och bostadsrätter, säger Martin Linsten marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Uthyrningen har skett i samarbete med Boplats Göteborg.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna välkomna de boende till sina nya lägenheter. Fiskare Karlssons gård har ett mycket bra läge med både närhet till kommunikationer och fem minuters promenad till havet, Ann Axelsson, hyresadministratör på Riksbyggen.

Uthyrningen startade i september 2020. Och inflyttningarna i april 2021.

– Husen har byggts med statligt investeringsstöd vilket gör att hyresnivån är lägre än vid jämförbar nyproduktion och detta tillsammans med ett genomarbetat bostadsprojekt har gjort lägenheterna attraktiva, säger Johan Gullmar, projektledare på Riksbyggen.

Hållbarhet, ur många aspekter, har varit viktigt vid genomförande av projektet.

– Till exempel blir blommande örtängar runt käpphästbanan för ökad biologisk mångfald. Egen produktion av el sker genom solpaneler på taken och det finns el-bilsladdplatser, säger Johan Gullmar.

Lägenheterna är byggda i två plan i sex hus med 10-12 lägenheter i varje hus. Lägenhetsstorlekarna varierar från 1-4 rum och kök och alla lägenheter har balkong eller uteplats.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern, 0522-65 44 55.
Marin Linsten, marknadsområdeschef, Riksbyggen Bostad Bohus Vänern, 0522-65 44 62

Bilder