Riksbyggen lanserar Styrelserummet – ny tjänst för digitala styrelsemöten 2021-05-25, kl 07:00

Riksbyggen lanserar Styrelserummet – ny tjänst för digitala styrelsemöten

Behovet av att kunna bedriva styrelsearbetet i en bostadsrättsföreningen utan att behöva träffas i fysiska möten har accelererat under coronapandemin. Riksbyggen har därför tagit fram en ny tjänst för att genomföra styrelsemöten digitalt, från kallelse till signering och arkivering av protokoll med integrerad videolösning.

– Som kund hos Riksbyggen erbjuds tjänsten gratis under hela 2021. Ett ypperligt tillfälle att prova tjänsten i lugn och ro, säger Anna Rosén affärsutvecklare på Riksbyggen.

Styrelserummet ökar möjligheterna för styrelser i bostadsrättsföreningar att planera och hålla god framförhållning för kommande möten utan att riskera utsätta styrelsekollegor eller bidra till smittspridning. Genom denna lösning tillhandahåller Riksbyggen sina kunder en digital möjlighet som är enkel, prisvärd, trygg och hållbar.

– Vi vet att många bostadsrättsföreningar redan hittat ett format för att genomföra styrelsemöten digitalt och detta är vårt bidrag till ett enkelt och kvalitetssäkrat verktyg, säger Helena Elfwing, ansvarig kundkommunikation och kundupplevelser på Riksbyggen.

Styrelserummet ger styrelsen förbättrade möjligheter att arbeta digitalt. Tjänsten ger också möjlighet till effektivitet, transparens, minskat klimatavtryck, enklare att hantera information samt att samla dokumentation på ett ställe som gör styrelsen mindre personberoende.

– Vi ser helheten, tar ansvar för alla delar inom bostadsrättsföreningens verksamhet inklusive styrelsemöten. Vi följer samhällsutvecklingen och tar ansvar genom att erbjuda denna typ av tjänst, säger Christian Bengtzelius, föreningschef på Riksbyggen.

Succé för Riksbyggens nya tjänst för digitala stämmor
Under förra året lanserade Riksbyggen en tjänst för digitala stämmor. Tjänsten finns i tre paketlösningar där vi erbjuder hjälp hela vägen, från teknik till genomförande av hela stämman, från förberedelse till protokoll. Boende och styrelse loggar in i digitalt verktyg med Bank-id och deltagarna följer stämman via video, samtidigt som de har möjlighet att delta med röst och bild via en app i mobilen eller via webbläsaren i datorn.

– Genom Riksbyggen stämma erbjuder styrelsen sina medlemmar möjligheten att delta på sina villkor vilket vi tror kommer leda till ett högre deltagande på stämmor. Det leder i sin tur till ökat engagemang, säger Anna Rosén, affärsutvecklare på Riksbyggen.

För mer information:
Anna Rosén, affärsutvecklare, Affärsområde Fastighetsförvaltning, 08-69 84 199

Bilder