Riksbyggen säljstartar sista etappen på Södra Sommarro i Karlstad 2021-04-09, kl 07:00

Riksbyggen säljstartar sista etappen på Södra Sommarro i Karlstad

Nu startar Riksbyggen försäljningen av 19 moderna par- och kedjehus på Södra Sommarro. Detta är Riksbyggens sista, av fem etapper, i området. Husen får en storlek mellan 108-135 kvadrat meter med fyra till fem rum och kök. Inflyttning beräknas till våren 2023.

– Det här är verkligen en efterlängtad säljstart. Intresset är mycket stort och idag har vi drygt 600 intressenter i kön. Området Sommarro ligger i ett av Karlstads mest populära bostadsområden, granne med Klarälven och Jakobsbergskogen och dessutom med närhet till centrum, säger Susanne Jonsson, säljare på Riksbyggen Bostad Väst.

År 2013 stod den första etappen klar för inflyttning och sedan dess har området vuxit.

– Det har blivit ett riktigt fint villakvarter och den femte etappen innehåller 19 nyckelfärdiga hus. Man kan välja mellan fyra olika hustyper, både parhus och kedjehus. Trädgården färdigställs med altaner, plattläggning och gräsmatta, berättar Susanne Jonsson.

Upplåtelseformen är äganderätt med friköpt tomt. Inflyttning beräknas till våren 2023.

– De målgrupper som vi i första hand hoppas locka är barnfamiljer och par i åldern 50+ med utflugna barn. Det som är gemensamt för de båda målgrupperna är att de vill äga sitt boende, att de vill bo centralt och de vill ha naturen precis runt hörnet. Helt enkelt ett gott liv med nära till allt, säger Susanne Jonsson.

En nyhet i projektet är att äganderätter numera omfattas av Trygghetsfilosofin Äganderätt där man har rätt att flytta fram tillträdesdagen och har ett avbokningsskydd vid kritisk sjukdom.

Riksbyggen planerar för en fortsatt utveckling av området intill Jakobsbergsskogen med ett åttiotal bostadsrätter.

www.riksbyggen.se/sommarro5

För mer information:
Susanne Jonsson, säljare på Riksbyggen Bostad Väst 054-29 34 11
susanne.jonsson@riksbyggen.se

Bilder