Två Riksbyggen-projekt nominerade till ”Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021” 2021-03-29, kl 07:40

Två Riksbyggen-projekt nominerade till ”Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021”

Vård- och omsorgsboendet Västanvid i Knislinge, Östra Göinge och Fiskebäck äldreboende i Lysekil är två av fyra nominerade projekt i tävlingen ”Årets vård- och omsorgsbyggnad 2021”. Både KHF* Lysekils Omsorgsbostäder och KHF Göingebygdens Trygga hem har varit byggherre för respektive projekt med Riksbyggen som totalentreprenör. Röstningen i tävlingen har precis startat och vinnaren presenteras 21 april.

– Det är fantastiskt roligt att Fiskebäck äldreboende är ett av de nominerade projekten. Inflyttningen skedde i december 2020 och i bygget av det nya äldreboendet har hållbarhet varit en viktig fråga. Bland annat har huset fått både sedumtak och solpaneler, säger Joakim Jacobsson, projektchef Riksbyggen.

– Det är jättekul att Västanvid är ett av de nominerade projekten som har gått vidare i tävlingen. Vi har jobbat mycket med byggnadernas arkitektur, hållbarhet och välfärdsteknik som ska stödja både de boende och personalen. På taket finns solpaneler och vi tillfört biologiskt mångfald i utemiljöerna, säger Pelle Persson, projektchef på Riksbyggen.

Gå in och rösta! Här finns också mer information om respektive projekt.

Mer om tävlingen

Omröstningen avslutas den 15 april och vinnaren presenteras den 21 april. Tävlingen arrangeras av företaget Nohrcon.

*KHF, Kooperativ hyresrättsförening

För mer information:
Joakim Jacobsson, projektchef Riksbyggen, 0522-65 44 70.
joakim.jacobsson@riksbyggen.se
Pelle Persson, projektchef Riksbyggen, 042-18 66 24, 0706-59 07 05
pelle.persson@riksbyggen.se

Bilder