Lantmännen och Coop väljer Riksbyggen som förvaltare 2021-03-22, kl 07:00

Lantmännen och Coop väljer Riksbyggen som förvaltare

När Lantmännen Fastigheter letade efter en förvaltningspartner till en av sina fastigheter i Falkenberg, en Coopbutik, föll valet på Riksbyggen. Riksbyggen tar hand om yttre skötsel och underhåll av Coopbutiken samt  bevakning av myndighetskontroller och följer upp garantiärenden.

Riksbyggen kändes som ett tryggt val och deras erbjudande passade oss bäst, säger Viktoria Salivonik, fastighetsförvaltare för området Falkenberg/Varberg på Lantmännen Fastigheter.

Förra året skickade Lantmännen Fastigheter ut en förfrågan angående förvaltningstjänster till olika aktörer, för att hitta en förvaltningspartner till deras Coopbutik i Falkenberg.

– Eftersom vi inte är stationerade i Falkenberg behövde vi en självgående aktör med en egen driftorganisation som kunde fungera som vår förlängda arm. Av de anbud vi fick in tyckte vi att Riksbyggen hade mest att erbjuda och att de kändes som en trygg samarbetspartner, säger Viktoria Salivonik.

Det var Oscar Stefansson, Riksbyggens leveranschef, och hans team som hade den första kontakten med Viktoria Salivonik.

– Vi är väldigt glada över avtalet med Lantmännen Fastigheter. Redan vid första mötet kände vi att vi snabbt passade in. Vi har en liknande värdegrund när det kommer till bland annat hållbarhet, arbetsmiljö och leverantörsbedömningar, säger Oscar Stefansson.

Riksbyggens personal tar hand om yttre skötsel och underhåll av Coopbutiken. De bevakar även myndighetskontroller och följer upp garantiärenden.

– Både Lantmännen Fastigheter och vår hyresgäst Coop är väldigt nöjda med samarbetet och tycker att Riksbyggen är närvarande och kommer med bra förslag. Allt har skötts enligt de önskemål vi haft. Eftersom vi har fler fastigheter i området som kräver lokal närvaro hoppas vi kunna utöka samarbetet med Riksbyggen framöver, säger Viktoria Salivonik.För mer information:
Jeanette Bernhard Bertilsson, marknadsområdeschef Halland, 035-192509
Jeanette.BernhardBertilsson@riksbyggen.se

Bilder