Riksbyggen branschbäst bland blivande civilingenjörer 2021-03-18, kl 07:00

Riksbyggen branschbäst bland blivande civilingenjörer

Inom fastighetsförvaltning är Riksbyggen det företag som där studenter som läser till civilingenjör helst vill arbeta på, enligt en undersökning från Universum. Undersökningen ”Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare” har besvarats av över 21 000 studenter.

– Det är jättekul att Riksbyggen återigen är branschbäst. Det är ett betyg på att många unga studenter fortsatt gillar Riksbyggen och att vi är en attraktiv arbetsgivare. Att Riksbyggen blivit branschbäst igen bådar gott för framtida rekryteringar inom målgruppen, säger Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen.

Hos en stor arbetsgivare som Riksbyggen finns många olika typer av jobb och goda möjligheter till vidareutveckling.

– Riksbyggen är ett kooperativt företag och arbetar för ett demokratiskt och mer hållbart näringsliv. Många unga tycker helt enkelt att Riksbyggen är ett "schysst företag" och det är viktigt vid rekrytering av nya medarbetare, säger Maria Sörén.

En undersökning som Riksbyggen gör löpande bland nyanställda i företaget visar att många olika faktorer har en betydelse för att den nyanställde har valt att söka sig just till Riksbyggen.

– Många tycker att det är viktigt att Riksbyggen har en tydlig värdegrund och tar ett stort samhällsansvar. En annan viktig anledning är också att Riksbyggen arbetar målmedvetet för att de anställda ska kunna ha en bra balans i livet, säger Maria Sörén.

För mer information:
Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen, 0766-52 63 50

Bilder