Riksbyggen Brf Trollhättehus nr 5 bygger studentrum av outnyttjad lokal 2021-03-08, kl 07:00

Riksbyggen Brf Trollhättehus nr 5 bygger studentrum av outnyttjad lokal

Sedan en av föreningens lokaler stått tom ett tag beslutade Riksbyggen Brf Trollhättehus nr 5 att bygga om den till två studentrum. Ombyggnaden är bra både för föreningens ekonomi samtidigt som det blir ett tillskott av studentboenden, något som det är ont om i Trollhättan.

– Läget är perfekt för ett studentboende, det är närhet till centrum och det är lite drygt 1,5 kilometer till Högskolan Väst i Trollhättan. De nya studentlägenheterna är ett lysande exempel på hur en tom lokal kan användas till något som blir positivt för föreningen och samtidigt skapar samhällsnytta, säger Alexander Hermansson, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Ombyggnad Väst.

Den tomma källarlokalen byggs nu om till ett studentboende med två studentrum som har ett gemensamt allrum, kök och WC/Dusch.

– Det kommer att bli trygga och hemtrevliga studentbostäder av högre standard. För bostadsrättsföreningen blir det en långsiktigt bra affär genom att låta hyra ut outnyttjad boarea som annars bara finns där till ingen nytta, berättar Alexander Hermansson.

Det finns flera fördelar med att bygga just studentboenden i en källarlokal.

– De tillgänglighetskrav som vanligtvis krävs vid byggandet av bostäder i källarlokaler blir oftast blir mer hanterbara för studentbostäder. Detta gör att nya möjligheter kan öppnas upp som tidigare inte var lika tekniskt genomförbara, säger Alexander Hermansson.

Liknande möjligheter finns i många bostadsrättsföreningar.

– I tider av bostadsbrist kan man ibland behöva tänka utanför boxen. Många föreningar har utrymmen som lämpar sig för bostadsytor. Det kan vara allt från tvättstugor, styrelserum, förrådsutrymmen till lokaler. Förtätningen är ett bra exempel på hur Riksbyggen tillsammans med bostadsrättsföreningar som vi förvaltar bidra till att hjälpa Trollhättan att växa, säger Alexander Hermansson.

För mer information:
Alexander Hermansson, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Ombyggnad Väst, 0522-64 56 41

Bilder