Riksbyggen säljstartar 52 seniorbostadsrätter på Elinegård i Malmö 2021-02-25, kl 07:00

Riksbyggen säljstartar 52 seniorbostadsrätter på Elinegård i Malmö

Nu har Riksbyggen startat försäljningen av bostadsrätterna i Bonum Brf Sångstenen på Elinegård i Malmö. Bonum Brf Sångstenen kommer att innehålla 52 seniorbostadsrätter med en planerad inflyttning under våren 2023. Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats och i föreningen finns gemensamhetslokal där de boende kan umgås med sina grannar.

– Vi ser en stor efterfrågan på fler seniorbostäder som underlättar för bekymmerslöst och aktivt liv högt upp i åldrarna. Bostäderna i Bonum Brf Sångstenen får ett fantastiskt bra läge med närhet både till Limhamns ståtliga kalkbrott och Elinegårds nya stadsdelspark, säger Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst.

I projektet blir det lägenheter i storlekarna 1–4 rum och kök, från drygt 39 kvadratmeter till 99.

– Vi planerar nu för både smarta ettor, effektiva tvåor, lite mer generösa treor och rymliga fyror med plats för lite mer och fler. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och de boende har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster, det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester eller att fönstren putsas, berättar Camilla Lundström.

I Bonum har Riksbyggen gjort tusentals små och stora val för att de boende ska kunna leva ett bekvämt liv nu och i framtiden. Till exempel:

  • Rätt placerade fönster för optimalt naturligt ljus
  • Badrumsplanering som minskar risken för fallolyckor
  • Inga trösklar i lägenheten
  • Bättre ljudisolering än vad standarden kräver
  • Möblerad gemensamhetslokal
  • Tunga dörrar har automatiskt dörröppnare
  • Hiss ger nivåfri tillgång till alla husets utrymmen

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis.

För mer information:
Camilla Lundström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 57

Bilder