Riksbyggen vinner markanvisning för 30 bostadsrätter i Holmsund 2021-02-16, kl 16:00

Riksbyggen vinner markanvisning för 30 bostadsrätter i Holmsund

Senast det byggdes bostadsrätter i Holmsund utanför Umeå var 1952, av Riksbyggen, men nu är det snart dags igen. Riksbyggen har vunnit en markanvisning för byggande av cirka 30 bostadsrätter i Holmsund. Om allt går enligt plan kan säljstarten ske efter sommaren 2021 och inflyttning preliminärt ske 2023.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över markanvisningen och att kunna tillföra fler bostadsrätter i Holmsund. I Holmsund är över 30 procent av invånarna över 55 år och det finns ett stort behov av fler bostadsrätter att flytta till när villan börjar bli för arbetsam att ta hand om, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr.

Bara två procent av alla bostäder i Holmsund är bostadsrätter medans 59 procent är villor/radhus med äganderätt. Resten är hyresrätter. Husen som Riksbyggen nu planerar att uppföra kommer att byggas med höga krav för hållbarhet och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. I bostadsrättsföreningen kommer det att finnas både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet.

– Riksbyggen förvaltar fortfarande bostadsrätterna som vi byggde 1952, så man kan verkligen säga att vi är långsiktiga i Holmsund. Holmsund har också ett attraktivt läge vid havet. Det är bara 15 kilometer till universitetet i Umeå och Norrlands universitetssjukhus och endast 11 kilometer till flygplatsen, säger Lars Lundgren.

Det kommande kvarteret kommer bestå̊ av två hus med vardera fyra våningar.

– Vi försöker optimera ljusinsläppen i lägenheterna genom att vinkla husen så alla lägenheter får balkong i söderläge. Arkitekturen bjuder på stor variation med ljusa fasader, inslag av liggande träpanel och stora inbjudande balkonger, berättar Lars Lundgren.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
lars.lundgren@riksbyggen.se

Bilder