Riksbyggen tecknar avtal med lokalhyresgäster i Kongahälla - fullt uthyrt 2021-02-18, kl 07:00

Riksbyggen tecknar avtal med lokalhyresgäster i Kongahälla - fullt uthyrt

Konditoriet Steinbrenner & Nyberg från Göteborg har tecknat hyreskontrakt med Riksbyggens Brf Murgrönan och därmed är alla lokaler i föreningen uthyrda. Träningskedjan STC har tecknat hyreskontrakt med Brf Bonum Blåregnet. Båda bostadsrättsföreningarna ligger i Kungälvs nya stadsdel Kongahälla.

– Underbart roligt att Steinbrenner & Nyberg väljer att etablera sig i Kungälv. Det kommer bli ett fantastiskt tillskott inte bara för alla Kungälvsbor utan även för alla besökare till staden som nu kan njuta av utsökta bakverk, fantastiska tårtor, ekologiskt bröd och deras klassiska lunchbuffé med bröd, soppa och tårtor, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen.

Lägenheterna och lokalerna i Brf Murgrönan färdigställs under våren 2021 och är en del i Riksbyggens långsiktig satsning på Kungälv. Lokalen i Brf Murgrönan ligger vid det nya torget Marknadsplatsen utanför entrén till nya Kongahälla Center, som slog upp portarna i mars 2019. Nu kompletteras utbudet i köpcentret med Storgöteborgs bästa konditori och kafé Steinbrenner & Nyberg.

– Steinbrenner & Nyberg öppnar efter sommaren med ett fantastiskt västerläge med möjlighet för uteservering på det nya torget och med närheten till nytt resecentra, nytt köpcenter och Kungälvs nya gågata Torpe gränd, berättar Rasmus Edlund.

Sedan tidigare är det klart att även restaurangen TONYs och klädbutiken GOOPY by Spot flyttar in i Brf Murgrönan och att STC öppnar ett ”boutique-gym” i Brf Bonum Blåregnet.

Totalt bygger Riksbyggen ca 340 lägenheter i Kongahälla och ca 1 000 kvm verksamhetslokaler i Kongahälla i överensstämmelse med den vision för stadsdelen som i samverkan med Kungälvs kommun togs fram för 10 år sedan med syftet att skapa en ny, levande, attraktiv och socialt hållbar stadsdel i Kungälv.

För mer information:
Rasmus Edlund, projektchef Riksbyggen, 070-356 44 18

Bilder