Riksbyggens Brf Landgången i Halmstad ett av Sveriges bästa bostadsprojekt 2021-02-11, kl 12:00

Riksbyggens Brf Landgången i Halmstad ett av Sveriges bästa bostadsprojekt

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI. Förstaplatsen delas med BoKlok. Dessutom har fyra av Riksbyggens projekt placerat sig på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt, bland annat Riksbyggens Brf Landgången i Halmstad.

– Det är fantastiskt roligt att våra kunder är så nöjda, vi är både hedrade och stolta. På Riksbyggen har vi arbetat konsekvent och målmedvetet för att våra kunder ska vara nöjda och det har också gett resultat, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde Bostad på Riksbyggen.

NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster. NKI-mätningen genomförs av Prognoscentret och sker genom enkätundersökning till samtliga nyinflyttade bostadsrättsinnehavare i nyproducerade bostäder.

–Det är framför allt tre faktorer som driver kundnöjdheten; pålitlighet, bostadens kvalitet och personalens service. Det här är områden som vi arbetar hårt med på Riksbyggen och som hela projektteamet är fokuserade på i varje projekt, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

Förutom den glädjande förstaplatsen har fyra av Riksbyggens projekt placerat sig på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt:

Andra plats på 10-i-topp:
Brf Viktoriastrand 2 i Skellefteå, 41 lägenheter, inflyttning i oktober 2020

Delad fjärde
plats på 10-i-topp:
Brf Landgången i Halmstad, 55 lägenheter, inflyttning i mars 2020

Brf Lokomotivet i Eskilstuna, 48 lägenheter, inflyttning i september 2020

Brf Prostkvarnen i Jönköping, 54 lägenheter, inflyttning i maj-juni 2020

Undersökningarna har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på cirka 13000 svar från bostadsköpare. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från till exempel Svenskt Kvalitetsindex.

För mer information:

Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, 0705-51 06 61

Bilder