Riksbyggen stamrenoverar 303 lägenheter åt Brf Uppsalahus nr 14 2021-01-26, kl 06:50

Riksbyggen stamrenoverar 303 lägenheter åt Brf Uppsalahus nr 14

Riksbyggen har fått uppdraget av Brf Uppsalahus nr 14 att genomföra en stamrenovering av föreningens 303 lägenheter. Sammanlagt handlar det om 367 våtrum som ska renoveras med planerad start under mars 2021. Projektet beräknas vara fullt genomfört under 2023.

– Vi är mycket glada och stolta över förtroendet att utföra stamrenoveringen åt Brf Uppsalahus nr 14. Det här är ett av våra största ombyggnadsprojekt i Uppsala just nu, säger Anna Österman, projektchef på Riksbyggen.

– Det kändes naturligt för oss att välja Riksbyggen, säger Birgitta Andersson, ordförande i Brf Uppsalahus 14.

Brf Uppsalahus nr 14 består av 16 huskroppar som är byggda 1967 och ligger i bostadsområdet Löten i Uppsala. Föreningen har tecknat ett så kallat RBO-avtal, vilket innebär att föreningen på förhand vet exakt vad kostnaden för hela projektet kommer att sluta på.

– Det här är en framgångsrik och omtyckt modell som ger trygghet för bostadsrättsföreningen som inte behöver oroa sig för oväntade tilläggskostnader, säger Mikael Bergström, projektledare för stamrenoveringen i Uppsalahus nr 14.

Riksbyggen förvaltar över 4 300 bostadsrättsföreningar runt om i landet. I Uppsala förvaltar Riksbyggen ca 180 bostadsrättsföreningar. Att bistå föreningarna i arbetet med att underhålla sina hus och hjälpa dessa att bli mer hållbara – ekonomiskt, socialt och miljömässigt - är en viktig del i Riksbyggens arbete.

– Det finns ett stort behov och stor vilja bland många bostadsrättsföreningar att både underhålla och utveckla sina fastigheter. Allt från klimatskalsrenoveringar, energiåtgärder och utemiljöprojekt eller, som i detta fall, stora stamrenoveringar på flera hundra lägenheter, säger Anna Österman.

Projekt som berör klimatskal så som fasadrenoveringar, fönster- och takbyten leder ofta även till minskad energianvändning. 

– Men även projekt som upprustning av utemiljö med laddstolpar och klimatsmart belysning leder till ökad hållbarhet, vilket vi strävar efter, säger Anna Österman.

För mer information:
Anna Österman, projektchef på Riksbyggen, 018-18 97 17

Bilder