Riksbyggens nya kvarter med 225 bostäder i Berga Park växer fram 2021-01-14, kl 07:00

Riksbyggens nya kvarter med 225 bostäder i Berga Park växer fram

Nu pågår resningen av stommarna till det andra av Riksbyggens två hus med totalt 182 hyresrätter i Berga Park, Linköping. Samtidigt pågår försäljningen av bostadsrätter i Brf Riddaren för fullt och bara ett fåtal lägenheter finns kvar. Hösten 2021 startar inflyttningen i de nya, Svanenmärkta, bostäderna som kommer att bilda ett nytt och levande bostadsområde.

– Det är fantastiskt att se ett nytt bostadskvarter ta form. Området är uppbyggt med lekparker, grönskande promenadstråk och med trivsamma innegårdar för umgänge. Med blandade upplåtelseformer och Svanenmärkta bostäder finns långsiktiga förutsättningar för ett levande och hållbart bostadsområde, säger Patrik Rosenlund, marknadsområdeschef Bostad Riksbyggen.

I två huskroppar byggs 182 hyreslägenheter om sju till åtta våningar. Lägenheterna byggs i storlekarna 1-3 rum och kök och samtliga ligger mot en grön innergård. I den ena huskroppen pågår resningen av stommar medan den andra har kommit lite längre och där pågår arbetet med att skapa ett tätt hus.

– Under våren startar vi uthyrningen av lägenheterna. Det blir hög standard i alla lägenheter, till exempel blir det ekparkett i alla rum och i de helkaklade badrummen finns både tvättmaskin och torktumlare, berättar Patrice Wedlund, säljare och marknadskoordinator hyresrätter på Riksbyggen.

Mer information om hyreslägenheterna och kösystem. Inflyttningen startar i etapper under våren 2022.

De 43 bostadsrätterna i Brf Riddaren i Berga Park är yteffektiva och de minsta lägenheterna kan passa perfekt som studentlägenhet. Storlekarna är 1-3 rum och kök med en boyta på 35–59 kvadratmeter. Lägenheterna är ljusa och välplanerade och husen är utformade så att de ska vara beständiga och lättskötta över tid.

– Försäljningen har tagit fart rejält under senare tid och idag har vi bara åtta lägenheter kvar att sälja. Inflyttningen i Brf Riddaren startar under hösten 2021 och det ska bli fantastiskt kul att välkomna de första boende till sina nya lägenheter, säger Maria Drott säljare på Riksbyggen.

På entréplan kommer en ljus och välutrustad tvättstuga att vara placerad. På samma våningsplan finns också den bokningsbara gemensamhetslokalen och övernattningslägenheten för dom boende i Brf Riddaren.

Svanenmärkningen av husen är ett kvitto på att husen är en bra produkt. En utomstående, oberoende part som ställer tuffa krav och kontrollerar hela byggprocessen. Resultatet blir en byggnad där människor får en sund inomhusmiljö, och där påverkan på miljön blir så liten som möjligt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Vide, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Öst, 013-24 93 32

Bilder