Pressinbjudan: Visning av nya äldreboendet i Fiskebäck 2020-12-02, kl 07:22

Pressinbjudan: Visning av nya äldreboendet i Fiskebäck

Inflyttningen i de 80 lägenheterna i det nya äldreboendet i Fiskebäck startar i december. Nu bjuder Kooperativa Hyresrättsföreningen (KHF) Lysekils omsorgsbostäder, Riksbyggen och Lysekils kommun in till pressvisning av Fiskebäck äldreboende.

– Det är fantastiskt roligt att bygget nu är klart och de boende kan flytta in i sina nya lägenheter. I bygget av det nya äldreboendet har hållbarhet varit en viktig fråga och bland annat har huset fått både sedumtakt och solpaneler, säger Joakim Jacobsson, projektchef Riksbyggen.

Första spadtaget för det nya äldreboende i Fiskebäck togs 31:e augusti 2018. Huset innehåller 80 lägenheter om 35 kvm för vård- och omsorg. Av dessa ligger 60 lägenheter i markplan med egen uteplats och 20 lägenheter ligger på plan 2. Utöver detta finns även storkök, restaurang, café och lokal för dagverksamhet. På plan 2 innehåller huset konferensrum, kontor, personalrum och omklädningsrum.

Stora delar av husets tak är belagt med sedum vilket är en del i dagvattenhanteringen.

Byggherre är Kooperativa Hyresrättsföreningen (KHF) Lysekils omsorgsbostäder som stiftades 2010 av Lysekils kommun och Riksbyggen. Fiskebäck äldreboende ska ersätta befintliga Lysekilshemmet.

Med tanke på coronapandemin genomförs pressvisningen innan de boende har flyttat in. Anmälan för att delta görs till föreningens ordförande Roland Karlsson på rolandkarlsson@telia.com eller 070 – 508 06 95.

Media är varmt välkomna!

Var: Fiskebäck äldreboende, Lyse-Fiskebäck 144 i Lysekil.
Dag och tid: Fredag 4 december, kl. 09:00.

För mer information:
Roland Karlsson, ordf. KHF Lysekils omsorgsbostäder. 070-508 06 95. rolandkarlsson@telia.com
Joakim Jacobsson, projektchef Riksbyggen, 0522-65 44 70. joakim.jacobsson@riksbyggen.se

Bilder