Pressinbjudan: Invigning av ny jättelekplats i Sjungande Dalen, Skellefteå 2020-10-09, kl 07:30

Pressinbjudan: Invigning av ny jättelekplats i Sjungande Dalen, Skellefteå

Den 11 oktober är det dags att inviga lekplatsen med tillhörande aktivitetsytor på cirka 3 000 kvadratmeter i området Sjungande Dalen i Skellefteå. Riksbyggen har byggt lekplatsen på uppdrag av Samfälligheten Värmen.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kan inviga den nya lekplatsen. Målsättning har varit att skapa en lekplats med olika typer av aktivitetsytor för att locka både unga och gamla och fungera som en samlingspunkt över generationsgränserna, säger Gabriella Lööf, projektledare på Riksbyggen.

I lekparken finns en mängd olika attraktioner, från linbana till klätterställningar. Här finns även en boulebana samt sittplatser för fika- och picknickstunder. Så mycket som det har varit möjligt har befintliga träd bevarats för att skapa känslan av en skogslekpark. Bra belysning av både attraktioner och träd har också varit en viktig del för att platsen ska kännas trivsam och trygg.

Sjungande Dalen har blandade upplåtelseformer och sammanlagt finns här drygt 600 lägenheter byggda runt 1970. Samfälligheten Värmen består av Riksbyggen Brf Fagotten, HSB Brf Orkestern och Riksbyggen Hyresbostäder.

– Förhoppningen är att stärka gemenskapen mellan de boende i föreningarna och i hyreslägenheterna. Målet är att hela området kommer att påverkas positivt, och blir ett attraktivare bostadsområde att bo och leva i, säger Gabriella.

Media är varmt välkomna att delta under invigningen!

Var: Lekplatsen i Sjungande Dalen, Skellefteå
När: Söndag 11 oktober, klockan 13.00-15.00

För mer information:
Gabriella Lööf, projektledare på Riksbyggen, 0910-77 47 06

Bilder