Bygglov klart för Riksbyggens seniorbostäder i Pålsjö, Helsingborg 2020-12-22, kl 07:00

Bygglov klart för Riksbyggens seniorbostäder i Pålsjö, Helsingborg

I Pålsjö utanför Helsingborg planerar Riksbyggen för byggandet av 49 Bonum seniorbostadsrätter. Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år. Bygglov har nu vunnit laga kraft för Bonum Brf Pålsjöro och över 1 100 personer finns i intressekön till de nya seniorbostäderna.

– Vi är glada över att nu vara ett steg närmare ett genomförande av ett efterlängtat projekt. Det finns en stor efterfrågan på fler bostäder för målgruppen över 55 år och Pålsjö är ett mycket attraktivt läge i Helsingborg, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

De kommande bostäderna i Bonum Brf Pålsjöro är välplanerade med en hög grundstandard gällande inredning och förvaring. Bonum seniorboende erbjuder trygga, inbjudande och praktiska hem som gör det möjligt att leva aktivt långt upp i åldrarna. Redan idag har över 1 100 personer anmält intresse för seniorbostäderna i Pålsjö.

– Genom att bygga för den lite äldre delen av befolkningen startas också flyttkedjor som frigör till exempel villor dit barnfamiljer kan flytta. På så sätt bidrar nyproduktioen av bostäder till ett mer effektivt utnyttjande av det befintliga bostadsbeståndet, säger Theodor Alexandris.

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonum-koncept är marknadsledande på seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef 040-10 94 60
theodor.alexandris@riksbyggen.se

Bilder