Riksbyggen får uppdraget att förvalta 1 200 studentlägenheter i Umeå 2020-10-05, kl 07:40

Riksbyggen får uppdraget att förvalta 1 200 studentlägenheter i Umeå

Från den 1 januari 2021 kommer Riksbyggen att sköta totalförvaltningen av 1200 studentlägenheter nära Umeå Universitet på uppdrag av Campus X Bostäder AB. Avtalet är 3-årigt med möjlighet till förlängning.

– På Riksbyggen är vi mycket stolta och glada över avtalet med Campus X Bostäder AB. Vi ser nu fram mot ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans med Campus X kan utveckla deras fastigheter, säger Monika Larsson, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Umeå.

Bostäderna ligger vid Tvistevägen i närheten av Umeå Universitet. Campus X är ett bolag grundat av Wallenbergstiftelserna och Fort Knox. Syftet med Campus X är att skapa attraktiva universitetsnära fastigheter för att skapa goda förutsättningar för utbildning och forskning.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med verksamhet på cirka 400 orter runt om i landet. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen över 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella lokaler.

På Riksbyggen står hållbarhetsfrågorna i fokus. Riksbyggen har två år på raken utsetts till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

För mer information:
Monika Larsson, marknadsområdeschef, fastighetsförvaltning, Umeå, 090-15 96 40.

Bilder