Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 131 hyresrätter i Täby 2020-09-18, kl 10:00

Pressinbjudan: Riksbyggen tar första spadtaget för 131 hyresrätter i Täby

Den 23 september är det dags för officiell byggstart av Riksbyggens projekt Galopphästen i Täby Park, norr om Stockholm. Galopphästen kommer att innehålla 131 hyresrätter och sammanlagt planerar Riksbyggen för cirka 800 nya bostäder i Täby Park i flera etapper. Med och tar det första spadtaget är Erik Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Täby och Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

– Behovet av fler bostäder är stort, inte minst i Stockholmsområdet, och det är därför väldigt roligt att vi kan starta bygget av 131 hyresrätter. Riksbyggen fortsätter nu sitt långsiktiga arbete med att skapa nya bostäder i Täby Park, både hyres- och bostadsrätter, och där hållbarhet finns med genom hela genomförandefasen, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Galopphästen består totalt 131 hyresrättslägenheter, varav sex LSS-lägenheter, som kommer att fördelas i två huskroppar med fyra respektive sex våningar. Innergården kommer främst bestå av gröna umgängesytor och bland annat innefatta en boulebana.

Hållbarhet är viktigt i alla steg i genomförandet av projektet. Riksbyggen har bland annat anlagt en pop-up trädgård färdig i Täby Park. I trädgården finns till exempel 60 odlingslådor med både blommor och en krydd- och bärsektion. Det finns även en käpphästbana som nyligen öppnat och som redan blivit populär.

Riksbyggen bygger sedan tidigare Brf Cykelverkstaden med 111 nya bostäder i Täby Park. Första inflyttning i Galopphästen beräknas starta våren 2022.

Media är varmt välkomna att delta vid det första spadtaget!

Tid: 23 september kl. 11-13
Plats: Galoppsvängen i Täby precis intill busshållplats Norra Bergtorp (skyltat på plats)

För mer information:
Josefin Wannerheim, sälj- och marknadsansvarig marknadsområde Norrort, 08-553 635 16

Bilder