Riksbyggen medarrangör i Sveriges viktigaste e-sportshackaton 2020-06-08, kl 07:50

Riksbyggen medarrangör i Sveriges viktigaste e-sportshackaton

Den världsomspännande e-sportshackatonen Considition kommer att genomföras i höst. I dagarna öppnar tävlingen för anmälningar. Årets Considition har temat "hållbara städer för framtiden" och arrangeras i samarbete med Riksbyggen.

– Considition är en fantastisk mötesplats för innovation och kreativitet. De idéer som presenteras är disruptiva och driver utvecklingen framåt. Det ska bli spännande att se vad årets tävling för med sig, säger Peter Hellgren, vd och grundare av IT-jätten Consid.

Årets Considition går av stapeln den 8 oktober och arrangeras i samarbete med Riksbyggen. I år är "hållbara städer för framtiden" temat.

– Det är en av de mest avgörande frågorna i dag. Social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet är avgörande för vilken framtid vi ska ha. Innovation och AI är båda viktiga beståndsdelar i att utveckla framtidens hållbara samhälle, säger Amir Chizari, digitaliseringschef på Riksbyggen.

Considtion är ett årligen återkommande hackathon som spänner över hela världen. Tanken är att uppmuntra innovation som bidrar till samhällsnyttan. Förra året samarbetade Considition med Globhe Drones och omkring 200 teams från 30 olika länder och 6 kontinenter deltog. Det vinnande laget 2019 var Team Fernet Ultimatum, beståendes av tävlande från Göteborg och Cambridge. Förutom äran vann de också en resa till Rwanda för att delta i African Drone Forum och Globhe Drones biståndsverksamhet på plats. Med hjälp av drönare delas bland annat medicin ut i svåråtkomliga områden i Kigalis förorter.

Considition går att uppleva på plats på Consids kontor på bland annat Stureplan, Avenyn eller Stortorget i Malmö, eller på något av Riksbyggens för kvällen öppna kontor. Tävlingen direktsänds också på Twitch med livestudio.

Mer information finns, och anmälan görs, på considition.com.

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor på 17 orter i Sverige. Consid startades år 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell, har 1 000 anställda och omsatte förra året över en miljard kronor.

För mer information:
Amir Chizari, CIO/CDO, Riksbyggen, 08-698 41 66

Bilder