Inflyttning i Riksbyggens Brf Prostkvarnen i Jönköping 2020-06-11, kl 07:40

Inflyttning i Riksbyggens Brf Prostkvarnen i Jönköping

Nu har inflyttningarna i Riksbyggens Brf Prostkvarnen på Dalvik i Jönköping startat. Brf Prostvkarnen består av 54 bostadsrätter om 1-4 rum och kök. Inflyttningarna startade 17 maj. Det finns endast två lägenheter om 1 rum och kök, 33 kvm, kvar och de är båda inflyttningsklara nu.

– Det är väldigt roligt att projektet nu är färdigt och de boende kan flytta in i sina nya hem. Med anledning av coronaviruset har vi fått anpassa oss och erbjudit kunderna att flytta in även under juni månad för att det inte ska bli för trångt vid inflyttningen. Vi hoppas att de boende ska känna sig väldigt välkomna, säger Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad/Sydväst.

Inflyttningarna sker med hänsyn till att minska eventuell smittspridningen av coronaviruset. Till exempel har det inte kunnat bli något event med mat, dryck och mingel i gemensamhetslokalen men alla inflyttare får med sig en fikapåse som energikick i flyttstöket.

– Vi har spridit ut inflyttningarna över en längre tidsperiod och bland annat infört extra städning av lägenheterna precis innan inflyttning, berättar Maria Kjellgren.

– Vi får också glädja oss åt att lägenheterna är väldigt fina med en teknisk standard utöver det vanliga, ett fantastiskt bra resultat.

Brf Prostkvarnen har "Smarta hem" som grundutförande.

– Det är ett enkelt och användarvänligt system som ska passa både den som är väldigt intresserad av teknik, den som är helt ointresserad och alla däremellan, berättar Maria Kjellgren.

Det "Smarta hemmet" hjälper den boende att digitalt styra saker i hemmet genom en app i mobilen, till exempel belysning och vatten.

– Det blir en enklare vardag och ökad komfort. Säkerheten ökar också, om man lämnat diskmaskinen igång och åkt hemifrån går det att slå av både vatten och eluttag när maskinen är klar, berättar Maria.

Totalentreprenör för genomförandet av Brf Prostkvarnen har varit Blue Wall Construction och projektet har ritats av arkitekten Yellon.

– Vi är väldigt stolta över Brf Prostkvarnen. Lägenheterna är välplanerade, har fina materialval, är mycket ljusa och läget är unikt då ett flertal av lägenheterna har utsikt över hela staden och Vättern säger Lena Fakt, projektchef på Riksbyggen.

För mer information:
Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad/Sydväst, 036-10 84 59
maria.kjellgren@riksbyggen.se.

Bilder