”Coronakit” till alla Riksbyggens Bonum seniorboenden 2020-05-11, kl 07:50

”Coronakit” till alla Riksbyggens Bonum seniorboenden

Riksbyggen delar ut ett ”Coronakit” med bland annat handsprit och tvål i rejäla förpackningar till boende i Bonum seniorboende. Paketet innehåller också tips på träning som fungerar bra i coronatider och Riksbyggens Bonumvärdar bistår med hjälp kring inköp av mat online och tips på sociala aktiviteter.

– Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Från Riksbyggens sida vill vi både bidra med att underlätta vardagen med praktiska ting för de boende men också göra tillvaron lite roligare och tryggare i coronatider, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

Riksbyggen har inriktat sina insatser för Bonum seniorboende inom fem områden:

  • Hygien
  • Motion
  • Städ
  • Inköp online
  • Sociala kontakter online

– Riksbyggen har förstärkt städningen i våra Bonumföreningar och de kommer att städas upp till fem gånger i veckan fram till och med sommaren. Motion är viktigt för välbefinnandet och därför har vi tagit fram ett särskilt träningsprogram anpassat för äldre, allt lättförpackat för att övningarna ska kunna klaras av hemma. Om Folkhälsomyndigheten rekommenderar social avhållsamhet under längre tid än så, så fortsätter våra initiativ, säger Tobias Dysenius.

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonum-koncept är marknadsledande på seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

För mer information:
Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, 070-551 06 61
tobias.dysenius@riksbyggen.se

Bilder