Inflyttning i Bonum Brf Cavallo i Kalmar 2020-05-08, kl 07:50

Inflyttning i Bonum Brf Cavallo i Kalmar

I april och maj har inflyttningar i Riksbyggens seniorboende Bonum Brf Cavallo i Kalmar pågått. Bonum Brf Cavallo består av 29 bostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Den 7 maj var den sista ordinarie inflyttningen till Bonum Brf Cavallo. Det finns fortfarande några lägenheter kvar och de är alla inflyttningsklara nu.

– Det är väldigt roligt att projektet nu är färdigt och de boende kan flytta in i sina nya hem. Med anledning av coronaviruset har vi fått anpassa oss och ha en lite annorlunda inflyttning och tyvärr utan de festligheter som vi i vanliga fall har i samband med våra inflyttningar. Vi hoppas att de boende ska känna sig väldigt välkomna ändå, säger Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad/Sydost.

Inflyttningarna sker med hänsyn till att minska eventuell smittspridningen av coronaviruset. Till exempel har det inte kunnat bli något event med mat, dryck och mingel i gemensamhetslokalen och så har ingen av Riksbyggens medarbetare följt de boende till sina lägenheter.

– Vi har spridit ut inflyttningarna över en längre tidsperiod och bland annat infört extra städning av lägenheterna precis innan inflyttning. När allt med coronaviruset har lagt sig kommer vi att en fantastisk inflyttningsfest i efterskott, berättar Karin Hoberg.

Bonum Brf Cavallo består av sammanlagt 29 bostadsrätter i storleken 2-4 rum och kök.

– Vi får också glädja oss åt att det var noll fel i slutbesiktningen, ett fantastiskt bra resultat. Detta beror på ett mycket bra samarbete mellan oss på Riksbyggen som är byggherre och vår totalentreprenör, Hansa Bygg, säger Emma Järvholm Höglander, projektledare på Riksbyggen.

Om Bonum
Riksbyggens Bonum-koncept är marknadsledande på seniorbostadsrätter. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster.

Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönsterna putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

För mer information:
Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad/Sydost, 0480-578 43

Bilder