Utdelning av matkassar stöttar människor i utsatthet och lokal cateringfirma 2020-04-22, kl 07:45

Utdelning av matkassar stöttar människor i utsatthet och lokal cateringfirma

På torsdag kommer Riksbyggen hjälpa Göteborgs Stadsmission att dela ut cirka 130 matkassar. Matkassarna delas ut till människor som lever i utsatthet i Göteborg och är också ett sätt att stötta en lokal cateringfirma i coronatider. Sammanlagt handlar det om cirka 500 kilo mat som delas ut.

– Från Riksbyggens sida vill vi dels stötta människor som lever i utsatthet i Göteborg och samtidigt bidra till att våra lokala cateringleverantör kan klara sig igenom coronakrisen. Vi använder nu medel som vi annars skulle ha använt till kundevent men som ställts in på grund av coronapandemin, säger Marianne Wadefalk, marknadsområdeschef på Riksbyggens fastighetsförvaltning i Göteborg.

På torsdag kl 14.00-16.00 kommer cirka 130 matkassar med blandade matvaror att delas ut i olika området i Göteborg. Utdelningen görs i samarbete med Stadsmissionen i Göteborg.

– Vi befinner oss idag i en allvarlig samhällskris där människor i utsatthet som redan innan coronapandemin levde på marginalerna nu drabbas ännu hårdare. Att kunna få en gratis matkasse gör då en enorm skillnad och vi mobiliserar just nu för att på alla tänkbara sätt möta de akuta behov som uppstår för dem vi är till för, säger Åsa Vilu områdeschef Sociala området, Göteborgs Stadsmission.

– Det finns nog ingen som går oberörd genom denna kris och därför känns det extra bra att när vi får hjälp så kan vi också vara med och bidra till dem som har det ännu svårare.

Submans Catering Göteborg AB fick för en tid sedan en förfrågan från Riksbyggen angående leverans av mat för utdelning vilket vi var med glädje är med på, Martin Ahlstrand på Submans Catering Göteborg AB.

För mer information:
Marianne Wadefalk, marknadsområdeschef Riksbyggens fastighetsförvaltning, 031 – 704 52 92

Bilder