Riksbyggen vinnare i Earth Hour Challenge 2020-04-01, kl 07:45

Riksbyggen vinnare i Earth Hour Challenge

Riksbyggens lag nr 3, hemmahörande i Ängelholm, kammade hem guldet i Earth Hour Challenge. Laget knep första platsen med 235 deeds per person i laget och totalt 1410 deeds, alltså microuppdrag. De har svarat på 702 quizfrågor och har sparat 4211 kilo koldioxidutsläpp. Det motsvarar en besparing på hela 3509 mil i en bensinbil!

– Det känns jättekul, vi är väldigt glada och stolta över vinsten. Men framför allt har vi haft väldigt roligt under tävlingen samtidigt som vi både lärt oss mycket och bidragit till en ökad hållbarhet, säger Annika Labunski, lagledare för Riksbyggens lag nummer 3 och som till vardags är ekonom vid Riksbyggens fastighetsförvaltning i Ängelholm.

”Deeds” är namnet på ett mikrouppdrag eller en god gärning för miljön. Det är genom att samla flest deeds per person som lag nr 3 hamnade högst upp på prispallen. Laget har, förutom Annika, bestått av Annika Gille Jacobsson, Jenny Kouru Pettersson, Johan Paulsson, Eva Andersson och Ingrid Gustavsson.

– Det vi verkligen lärt oss är att det vi  gör som individer har en påverkan och spelar roll. Vi har gjort allt ifrån att borsta tänderna utan rinnande vatten, startat en kompost och kommit med hållbarhetstips till de boende, berättar Annika.

I lördags avslutades tävlingen Earth Hour Challenge i samband med Earth Hour. Det har varit ett stort intresse bland anställda på Riksbyggen att medverka i WWF’s Earth Hour Challenge 2020. Riksbyggen hade sammanlagt sju lag anmälda.

– Glädjande är också att Riksbyggen var den organisation med störst besparing av koldioxid. Riksbyggen har tillsammans bidragit med en besparing på 17 ton koldioxid. Bra kämpat av alla Riksbyggen-lag, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

– Det är fantastiskt att se engagemanget i Earth Hour Challenge, där deltagarna genom att anta utmaningarna bidragit till stor planetnytta. På WWF är vi övertygade om att det genom utmaningen skapats goda vanor bland deltagarna som kommer att leva långt efter tävlingen och bidra till Sveriges omställning för både klimatet och den biologiska mångfalden. Grattis till de vinnande lagen och ett stort tack till alla medverkande i Earth Hour Challenge. Genom era ”deeds” är ni alla – och planeten vinnare, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef WWF.

2007 grundade WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden.

Riksbyggen har tidigare, för andra året på raken, utsetts till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B 2019.

För mer information:
Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen, 08-698 41 88


Bilder