Pressinbjudan: Första spadtaget för 50 lägenheter för äldre i Målilla 2020-03-30, kl 07:45

Pressinbjudan: Första spadtaget för 50 lägenheter för äldre i Målilla

Kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Hultsfreds trygga hem utökar äldreboendet i Målilla med 50 nya lägenheter med Riksbyggen som byggherre. Det första spadtaget tas den 2 april av Lars Rosander, ordförande i kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem och kommunstyrelsens ordförande, Tomas Söreling, kommunstyrelsens 2:e vice ordf och Per-Inge Pettersson, Socialnämndens ordförande.

– Från Riksbyggens sida är vi väldigt glada över att nu kunna starta bygget. Det finns ett stort behov av fler anpassade bostäder för äldre och här har Riksbyggen som en långsiktig samhällsutvecklare en viktig funktion att fylla, säger Henrik Runehagen, projektledare på Riksbyggen.

Utbyggnaden kommer att ske i två etapper. I den första etappen kommer 27 nya lägenheter med gemensamhetsytor att byggas. Dessa beräknas vara klara under sommaren 2021. Därefter kommer verksamheten flytta över i de nya delarna och de befintliga delarna renoveras till 23 moderna lägenheter, en träffpunkt/matsal, administrativa ytor och ett nytt storkök i anslutning till befintlig byggnad.

Inom ramarna för projektet kommer även utemiljö och parkering tillskapas och förråd samt ett miljöhus att byggas.

Media är välkomna att delta under det första spadtaget!

Vänligen skicka en föranmälan till Henrik.Runehagen@riksbyggen.se

För att minska risken för spridning av coronaviruset kommer inga övriga gäster att bjudas in till spadtaget som helt och hållet utförs utomhus.

Dag och tid: 2 april klockan 11.00.
Adress: Vetlandavägen 55.

För mer information:

Henrik Runehagen, projektledare på Riksbyggen, 0727-48 78 18

Bilder