Premiär för Riksbyggens visningslägenhet i Gällivare 2020-01-29, kl 07:45

Premiär för Riksbyggens visningslägenhet i Gällivare

Söndag 2 februari, i samband med Riksbyggens Stora visningsdag, är det premiärvisning av Riksbyggens visningslägenhet i Brf Midnattssolen. Brf Midnattssolen med 40 bostadsrätter är Riksbyggens första projekt i Gällivare med anledning av samhällsomvandlingen. Inflyttningen är planerad till oktober 2020.

År 2017 ingick Riksbyggen ett samarbetsavtal med LKAB i syfte att skapa 250 nya bostadsrätter i Malmfälten över tid. Under 2018 tog Riksbyggen första spadtaget för Brf Fjällvyn i Kiruna som är det första projektet som genomförs inom ramarna för avtalet. Brf Midnattssolen är projekt nummer två.

– Det är ett historiskt ögonblick att visa upp Riksbyggens första nya bostadsrätt i Gällivare i samband med samhällsomvandlingen, säger Anna Marklund, ansvarig säljare för Brf
Midnattssolen på Riksbyggen.

Brf Midnattssolen ligger på Repisvaara, vid foten av skidbacken Dundret och med utsikt över fjällvärlden.

– Intresset för Brf Midnattssolen har varit stort och i dagsläget är 36 av 40 bostadsrätter sålda eller reserverade, berättar Anna Marklund.

Riksbyggen planerar just nu även för projektet Brf Fjällblicken i Kiruna, Riksbyggens andra etapp bostäder i området Luossavaara. Projektet består av 47 välplanerade lägenheter med vackra vyer över fjäll och natur.

Se alla projekt som visas i Norrbotten

Dag och tid: Söndag 2/2 klockan 11-14
Plats: Brf Midnattssolen, Domherrevägen 10, våning 3.

För mer information:
Anna Marklund, ansvarig säljare för Brf Midnattssolen på Riksbyggen, 0706-68 34 97
Anna.marklund@riksbyggen.se

Bilder