Riksbyggens Johan Paulsson utsedd till Årets Tekniska Förvaltare 2019-11-27, kl 13:45

Riksbyggens Johan Paulsson utsedd till Årets Tekniska Förvaltare

Johan Paulsson, förvaltare på Riksbyggen i Ängelholm, har vunnit utmärkelsen Årets Tekniska Förvaltare under Fastighetsmarknadsdagen. Årets Tekniska Förvaltare är en ny utmärkelse som instiftats av Fastighetssverige och Lokalnytt.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag trivs i rollen som teknisk förvaltare, att vara spindeln i nätet och vara med och utveckla boendemiljön och få folk att trivas. Under senare tid har vi haft stort fokus på hållbarhetsfrågorna vilket har gett en mycket bra respons från de boende, säger Johan Paulsson.Johan förvaltar 16 fastigheter i nordvästra Skåne med en total boarea på ca 55 000 kvm. Han ansvarar dessutom för skötseln på ett 40-tal uppdrag samt är kundansvarig för cirka 20 uppdrag.

Ett exempel på projekt som Johan ansvarat är installation av värmepumpar med frånluftsåtervinning samt injustering i Riksbyggen Brf Tegelbruket i Ängelholm, byggd 1971. Resultatet blev att fjärrvärmeanvändningen minskade med 75 procent och energideklarationen visar enenergiprestanda primärtal på 72 kWh/m2 och år, vilket kan jämföras med nybyggnadskrav på 85 kWh/m2 och år. Projektet ger föreningen en årlig besparing på ca 150-200 tkr.

Utmärkelsen Årets tekniska förvaltare delas ut till en person som är en nytänkande och som med affärsmässighet och hållbarhet i fokus excellerar i sin leverans. Det är också en person som genom sitt engagemang och innovationsdriv för fastighetsbranschen framåt.

Johan har tidigare bland annat läst ekonomi på högskolan och arbetat i tre år på PWC, i stor utsträckning med revision av bostadsrättföreningar. Johan lockades av den kooperativa tanken och sökte sig till Riksbyggen. Först till ett jobb som ekonom men fick efter tre år utmaningen ett bli teknisk förvaltare.

Detta är andra gången som Johan får en utmärkelse för sin insatser som förvaltare. År 2016 utsågs han till Årets fastighetsförvaltare i kategorin Bostad av Aff - Forum för förvaltning och service.

För mer information:

Johan Paulsson, tel 0431-41 63 64
Johan.Paulsson@riksbyggen.se

Bilder