Pressinbjudan: Landshövding Ylva Thörn vinkar av Solar Egg i Rättvik 2019-08-26, kl 07:45

Pressinbjudan: Landshövding Ylva Thörn vinkar av Solar Egg i Rättvik

Efter en succésommar med stor uppmärksamhet och fullbokat bastuschema är det dags för Solar Egg för Riksbyggen av Bigert & Bergström att lämna Rättvik och Långbryggan. Den 30 augusti kommer bland andra landshövding Ylva Thörn och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen att vinka av Solar Egg.

– Det är fantastiskt roligt att Solar Egg har haft sin plats i Dalarna och Rättvik i sommar. Ett bastubad i Solar Egg har listats av det internationella guidemagasinet Time Out på plats tre av de bästa sakerna att uppleva i världen under en livstid. Den upplevelsen har med all säkerhet förstärkts för de som fått möjligheten till det bastubadet vid Siljans strand, säger Ylva Thörn, landshövding i Dalarnas län.

– Från Riksbyggens sida är vi glada över möjligheten att få placera Solar Egg på en så underbart vacker plats som Långbryggan i Rättvik. Solar Egg symboliserar att samhällsbyggande både ska vara långsiktig och hållbar och samtidigt vacker och inbjuda till gemenskap, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Program:

  • Start klockan 13.30 den 30 augusti ute på Långbryggan. Landshövding Ylva Thörn håller avskedstal och vinkar av Solar Egg till sin nästa destination som är Bolzano, en stad i Sydtyrolen i norra Italien
  • Fällmans ukuleleorkester underhåller.
  • Det bjuds på fika med Italien-tema samt Dalachoklads speciellt framtagna Solar Egg-pralin. Fika och praliner så långt det räcker.

Om Solar Egg
Solar Egg ritades av Bigert & Bergström som en symbol för nystart i samband med Kirunas samhällsomvandling. För de kommande tio åren har Riksbyggen och LKAB tecknat ett avtal som kommer att skapa 250 nya lägenheter i Malmfälten. Under 2018 tog Riksbyggen första spadtaget för Brf Fjällvyn i Kiruna och i januari var det officiell byggstart för Brf Midnattssolen med 40 bostadsrätter i Gällivare.

Solar Egg för Riksbyggen har fått en rad utmärkelser, bland annat det prestigefyllda designpriset Red Dot Award, Stålbyggnadspriset 2017 samt vunnit German Design Award och Swedish Arts & Business Awards. Solar Egg har även belönats med silver i Svenska Designpriset och brons i London International Awards.

För mer information, kontakta:
Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef Riksbyggen Stockholm/Uppland
mathias.sandberg@riksbyggen.se +46 8 553 63 511
riksbyggen.se/solaregg

Bilder