Riksbyggen byggstartar 48 lägenheter i Brf Lokomotivet i Eskilstuna 2019-02-27, kl 07:50

Riksbyggen byggstartar 48 lägenheter i Brf Lokomotivet i Eskilstuna

Efter en stark försäljningsstart är det nu klart att börja bygga de 48 lägenheterna i Brf Lokomotivet i Eskilstuna. Brf Lokomotivet ligger i den nya stadsdelen Västra Munktellstaden i centrala Eskilstuna. Inflyttningen är beräknad till hösten 2020.

– Det är väldigt roligt att Brf Lokomotivet har fått ett så fint mottagande av kunderna i Eskilstuna. Det är också mycket fina lägenheter med generösa uteplatser/balkonger. Några av lägenheterna har takterasser på upp till 43 kvadratmeter och läget vid Eskilstunaån är perfekt med närhet till bland annat badhus, sportaktiviteter, kulturevents, museer och god mat, säger Jonas Brändström, säljare på Riksbyggen Bostad.

De totalt 48 lägenheterna ligger fördelade på två huskroppar i ljusgrått tegel med fyra våningar vardera. Lägenhetsstorlekarna varierar från 35 till 86 kvadratmeter, ett till fyra rum och kök. Intresset för de nya bostädernas var stort redan vid säljstarten, runt 1 000 personer fanns i intressekön.

– Hållbarhet är viktigt för oss på Riksbyggen och därför bygger vi hus som certifieras med Miljöbyggnad Silver samt skapar en trivsam innergård med gröna ytor, mindre träd och varierad växtlighet, Jonas Brändström.

Riksbyggen har, tillsammans med Eskilstuna Kommunfastigheter och RG Förvaltnings AB, fått i uppdrag att utveckla och uppföra totalt 400 nya bostäder i totalt tre etapper i den nya stadsdelen Västra Munktellstaden.

Riksbyggen tar med sitt kunnande om hållbar stadsutveckling i arbetet med Brf Lokomotivet. Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen, enligt Sustainable Brand Index B2B.

För mer information:
Jonas Brändström, säljare, Riksbyggen, 021-10 32 52
jonas.brandstrom@riksbyggen.se
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen, 070–375 02 32 
Mikael.PetterssonSjolund@riksbyggen.se

Bilder