Inflyttning i Riksbyggen Brf Skårdal vid Vättlefjäll i Bohus 2019-02-21, kl 09:30

Inflyttning i Riksbyggen Brf Skårdal vid Vättlefjäll i Bohus

Nu startar inflyttningen i de 36 lägenheterna i Riksbyggen Brf Skårdal i Ale kommun. Samtliga lägenheter är sålda och Riksbyggen kan nu rulla ut den röda mattan för de boende i den nya bostadsrättsföreningen.

Brf Skårdal vid Vättlefjäll består av smarta lägenheter i storlekarna 2-3 rum och kök. Föreningen ligger nära naturen med ett bra pendlarläge till Göteborg. 

– Det känns fantastiskt roligt att det nu är dags för inflyttning efter lång process innan bygget kunde starta. Ale kommun växer och det finns behov av fler bostäder och därför är det extra välkommet att Riksbyggen kan bidra med 36 fina lägenheter, säger Willy Kölborg, ordförande i byggande styrelse.

Intresset för Brf Skårdal har varit stort ända sedan säljstarten och alla bostadsrätter är sålda. Bygget inleddes i september 2017.

– Vi har verkligen lyckats skapa ett hus som smälter in fint i den omkringliggande miljön och de reaktioner vi har fått från de boende kring sina nya bostäder är väldigt positiv, säger Krister Svensson, projektledare på Riksbyggen.

Hållbarhet ska genomsyra hela Riksbyggens verksamhet, till exempel byggs all nyproduktion av bostäder för att kunna certifieras med Miljöbyggnad Silver. Riksbyggen vill också bidra till att de boende ska kunna ha en mer hållbar vardag.

– I samband med inflyttningen skänker Riksbyggen två elcyklar till Brf Skårdal. Det är ett bra pendlaravstånd mellan Ale kommun och Göteborg och vi vill uppmuntra fler att använda kollektivtrafiken för en mer hållbar pendling. Med elcykel går det snabbt att ta sig till allmänna kommunikationer, berättar Krister Svensson.

Riksbyggen kommer också att skänka ett fint konstverk, gjort av konstnären Lotta Söder, som välkomnar de boende i entrén.

För mer information:
Krister Svensson, projektledare på Riksbyggen Storgöteborg, 0703-20 19 60

Bilder