Klart för byggstart av Riksbyggens 40 nya seniorbostäder i Sigtuna 2019-02-18, kl 07:45

Klart för byggstart av Riksbyggens 40 nya seniorbostäder i Sigtuna

Intresset för Riksbyggens Bonum Brf Trollberget i Sigtuna är stort och nu är det klartecken för att starta bygget. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och riktar sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år.

Bonum Brf Trollberget kommer att bestå av 40 lägenheter och 17 är redan sålda och intresset är stort

– Det finns ett stort behov av fler bostäder för seniorer och Bonum Brf Trollberget har lockat köpare från hela landet. Läget i Sigtuna är mycket attraktivt och många köpare utifrån landet vill komma nära barn och barnbarn som bor i Stockholmsområdet, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Kvarteret Trollberget ligger mellan Brf Trollbacken och det planerade området Sigtuna stadsängar, som kommer att karaktäriseras av småskalig kvartersbebyggelse med stadskaraktär. Trollberget är format som en hästsko, med en grön gård som öppnar sig mot söder och Trollbacken.

Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är över 1 000 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet.

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor.

– Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, säger Stefan Nilsson.

I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet för tillfälliga gäster. Det är mycket populärt och gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på.

Riksbyggen har tecknat entreprenadavtal med HMB för genomförandet av Bonum Brf Trollberget. Det första spadtaget beräknas kunna tas i april 2019.

I hela projektet kommer hållbarhetsfrågorna att vara centrala, som i all Riksbyggens nyproduktion av bostäder, till exempel genom husen byggs för att kunna certifieras med Miljöbyggnad Silver eller Guld. Riksbyggen blev under 2018 utsedda till det mest hållbara företaget inom fastighetsbranschen.

För mer information:
Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, 08-553 635 88
Kristina Hedqvist, säljare Riksbyggen, 018-18 97 15

Bilder