Pallplats för två Riksbyggen-projekt i mätningen av kundernas nöjdhet 2019-02-11, kl 08:00

Pallplats för två Riksbyggen-projekt i mätningen av kundernas nöjdhet

Riksbyggens Brf Silvergruvan i Sala och Brf Tigeröga i Mölndal har placerat sig på topp tre bland Sveriges bästa bostadsprojekt, enligt den årliga mätningen av de nöjdaste kunderna, nöjd kundindex, NKI. Brf Silvergruvan kommer på andra plats med ett NKI på 90 och Brf Tigeröga kniper bronsmedaljen med ett NKI på 89.

– Det är framför allt tre faktorer som driver kundnöjdheten, pålitlighet, bostadens kvalitet och personalens bemötande. Det här är områden som vi arbetar hårt med på Riksbyggen och det är därför fantastiskt roligt att två av våra bostadsprojekt får topplaceringar, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

NKI-mätningen gör av Prognoscentret som har presenterat de enskilda projekten med högst NKI-värden under 2018. NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster.

Brf Silvergruvan i Sala Riksbyggen består av ett punkthus med 6 våningar och 23 bostadsrättslägenheter. Bygget startade under 2017 och inflyttning skedde under sommaren 2018.

– Det är väldigt roligt att Riksbyggen har kunnat tillföra fler bostäder i Sala och att kunderna är så nöjda. Det känns som att vi med Brf Silvergruvan lyckades hitta rätt produkt, rätt pris och rätt tidpunkt vilket skapade förutsättningar för ett fantastiskt NKI-resultat, Maria Grandin, säljare på Riksbyggens affärsområde Bostad i Bergslagen.

I Mölndals innerstad, ovanpå ena delen av Mölndal Galleria, har Riksbyggen byggt 26 bostadsrätter om ett till två rum och kök. Brf Tigeröga är ett av tre bostadsprojekt som Riksbyggen uppför i Mölndals innerstad.

– Vi är mycket glada och stolta över NKI-placeringen för Brf Tigeröga. Det är en laginsats som hela ”Team Tigeröga” står bakom. Brf Tigeröga är ett väldigt fint projekt i ett mycket attraktivt läge i Mölndal och vi har hela tiden arbetat för att kommunicera och finnas på plats för de boende. Det har också gett resultat, säger Bodil Jönsson Ganesh, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Storgöteborg.

Riksbyggen kom på första plats när det gäller kvalitetsområdet Utomhusmiljö.

– Den sociala hållbarheten har alltid varit viktig för Riksbyggen med dimensionen att vi vill skapa liv mellan husen. Att vi nu ligger i topp när det gäller Utomhusmiljö är ett kvitto på det arbetet, säger Tobias Dysenius.

Undersökningarna har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på cirka 11 500 svar från bostadsköpare. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från till exempel Svenskt Kvalitetsindex.

För mer information:
Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, 0705-51 06 61
Maria Grandin, säljare, Riksbyggen Bostad i Bergslagen, 021-10 32 48
Bodil Jönsson Ganesh, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Storgöteborg, 031-704 56 04.

Bilder