Riksbyggen dubbelt prisad som ”Bästa förbättrare” på Web Service Award 2019-01-31, kl 08:45

Riksbyggen dubbelt prisad som ”Bästa förbättrare” på Web Service Award

Under Web Service Award-galan fick Riksbyggen ta emot utmärkelser i två kategorier som ”Bästa förbättrare” för utvecklingen av riksbyggen.se. Riksbyggen blev "Bästa förbättrare" i kategorierna Mobil Upplevelse samt Information och service. Under loppet av ett år har Riksbyggen ökat sitt WSA-index från 37 till 60.

– Jag är stolt över utmärkelsen, men inte nöjd. I ett företag av Riksbyggens storlek är det viktigt att webbplatsen är enkel att använda, för både nya och befintliga kunder. Utmärkelsen är ett kvitto på att vi är på rätt väg men det finns fortfarande saker kvar att förbättra, säger Suzanne Winting Husén, ansvarig digitala kanaler på Riksbyggen.

Bakom den snabba förbättringen finns ett stort fokus på vad kunderna anser om sajten.

– Vi har lyssnat på kunderna och började med att åtgärda det som kunderna ansåg måste åtgärdas först. Först och främst handlade det om att göra webbplatsen mer lättnavigerad, berättar Suzanne.

Priserna delades ut av Web Service Award på Nalen i Stockholm den 30 januari. Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka hemsidor svenskarna är allra nöjdast med. En expertjury använder besökarnas omdömen för att sedan utse Sveriges bästa webbplatser. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 147 000 respondenter.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltar cirka 200 000 bostadsrätter och över 100 000 hyresrätter. Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen tar hand om. Riksbyggen förvaltar även ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler. Riksbyggen har även en omfattande produktion av bostäder, både hyres- och bostadsrätter.

– Målsättningen för Riksbyggens kommunikation är att vi ska uppfattas som enkla, trygga och personliga. För att lyckas med det är lättanvänd och attraktiv webbplats oerhört viktig och därför är det extra roligt att vi nu får utmärkelsen som ”Årets förbättrare”, säger Britta von Schoultz, chef kommunikation och marknad på Riksbyggen.

För mer information:
Suzanne Winting Husén, ansvarig digitala kanaler, Riksbyggen, 08-698 42 86
Suzanne.WintingHusen@riksbyggen.se
Britta von Schoultz, kommunikationschef, Riksbyggen 08-698 42 48
Britta.VonSchoultz@riksbyggen.se

Bilder