Byggstart i Gällivare: Se midnattssolen redan januari 2019-01-22, kl 07:55

Byggstart i Gällivare: Se midnattssolen redan januari

Riksbyggen bjuder nu in hela Gällivare till en stor spadtagsfest med anledning av byggstarten av Brf Midnattssolen. Byggstarten manifesteras genom tändandet av Sveriges kanske största svävande lampa, en lysande heliumballong på 20 meters höjdRiksbyggens egen midnattssol. På plats under ceremonin är bland andra Karl Erik Taivalsaari, ledamot kommunfullmäktige och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen.

I Malmfälten, med fokus på Kiruna och Gällivare, har Riksbyggen skrivit avtal med LKAB om att bygga cirka 250 bostadsrätter under en tioårsperiod till följd av samhällsomvandlingarna där. Först ut var Brf Fjällvyn i Kiruna och nu är det dags att starta byggandet av Brf Midnattssolen i området Repisvaara i Gällivare.

– Intresset för Riksbyggens kommande bostäder i Gällivare är stort och det är roligt att vi nu kan starta byggandet av Brf Midnattssolen. Vi ser nu fram emot att bjuda in alla Gällivarebor till ett annorlunda första spadtag, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Norr.

Brf Midnattssolen är Riksbyggens första etapp av nya bostäder i Gällivare. Här erbjuder Riksbyggen ett natur- och fjällnära boende i 40 välplanerade lägenheter om ett till fyra rum och kök med fina tillvalsmöjligheter och utsikt över fjällvärlden.

I samband med spadtaget bjuder Riksbyggen på gofika och kommer att lysa upp Gällivare med en lysande heliumballong som svävar på en höjd av 20 meter.

När: Torsdag 31 januari kl 18.00
Var: På byggarbetsplatsen för Brf Midnattssolen, Domherrevägen 10-12, Repisvaara.

Media är varmt välkomna att delta under ceremonin!

Hållbarhet ska genomsyra hela Riksbyggens verksamhet. Som ett led i den sociala hållbarheten tog Riksbyggen initiativ till skapandet av den äggformade bastun Solar Egg av Bigert & Bergström för Riksbyggen. Den unika bastun, som numera är världskänd och prisad med ett antal utmärkelser, befann sig i Gällivare så sent som vid säljstarten av Brf Midnattssolen under förra året.

Fakta Riksbyggen Brf Midnattssolen
Område: Repisvaara i Gällivare.
Antal lägenheter: 40
Planerad inflyttning: Hösten 2020
Entreprenör: Lindbäcks Bygg

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507

Bilder