Coop öppnar butik i bottenplanet på Riksbyggens Brf Blicken i Haninge 2019-01-18, kl 09:00

Coop öppnar butik i bottenplanet på Riksbyggens Brf Blicken i Haninge

Under våren 2019 öppnar Coop Butiker och Stormarknader en ny, modern butik i det nedre bottenplanet på Riksbyggens Brf Blicken i Haninge. Brf Blicken, med 85 bostadsrätter i ett 18-våningshus, är först ut i satsningen på Haningeterrassen, där Riksbyggen totalt ska uppföra cirka 600 bostäder. Både bostäder och butik har stort fokus på hållbarhet.

I höstas startade inflyttningen i Brf Blicken och nu kommer de boende att få väldigt nära när de ska göra sina dagligvaruinköp. Hållbarhet är en viktig del i utvecklingen i av Haningeterrassen, som i all Riksbyggens nyproduktion av bostäder, och vid byggandet av Brf Blicken har ett av fokusområdena varit att minska behovet av en egenägd bil.

– Med en modern matbutik i samma hus minskar behoven av en egen bil för att göra sina inköp. Det både sparar tid för de boende och är bra för miljön, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

I Brf Blicken driver Riksbyggen tillsammans med Trafikutredningsbyrån och KTH forskningsprojektet "Innovativ parkering", med stöd av Vinnova. I projektet studeras hur man kan addera mer hållbara mobilitetslösningar som underlättar för de boende att bo utan att äga en egen bil. Forskningsprojektet har kartlagt de boendes resvanor och tagit fram smarta lösningar för att underlätta en vardag utan egen bil, till exempel genom att erbjuda bil- och cykelpool.

–  Målsättningen är skapa attraktivare och mer hållbara städer, få ner byggkostnader och samtidigt ge plats åt fler bostäder, säger Therese Berg.

Matinspiration och hållbarhet ska vara två centrala beståndsdelar i den nya Coop-butikens erbjudande.

– Vår nya butik med ett stort fokus på färskvaror, matinspiration och hållbarhet ligger helt rätt i tiden. Med butiken i Haninge vill vi skapa en mötesplats för människor som uppskattar god mat och söker inspiration för vad de ska äta varje dag. Det är ett toppläge för en matbutik med liv och rörelse runt butiken, säger Jens Ekholm, distriktschef i Stockholm för Coop Butiker och Stormarknader.

Haningeterrassen växer fram till en levande stadsdel med cirka 600 bostäder, biograf, butiker, restauranger samt en ny modern bussterminal. All Riksbyggens nyproduktion ska genomsyras av hållbarhet, läs mer här:

Riksbyggen utsett till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen

Riksbyggen har flest nyproducerade flerfamiljshus certifierade med Miljöbyggnad

Riksbyggen inför unikt hållbarhetsverktyg i all nyproduktion av bostäder

För mer information:
Therese Berg, hållbarhetschef Riksbyggen, 073-908 78 98
Coops presstjänst: 010-743 13 13

Bilder