Pressinbjudan: Invigning av 39 nya lägenheter till trygghetsboendet Tallen i Frövi 2019-01-15, kl 07:50

Pressinbjudan: Invigning av 39 nya lägenheter till trygghetsboendet Tallen i Frövi

I maj 2017 tog Riksbyggen och Kooperativa hyresrättsföreningen Tallen i Frövi, Lindesbergs kommun, första spadtaget för 39 nya lägenheter. Den 18 januari är det dags för invigning och under ceremonin deltar bland andra Maria Larsson, landshövding i Örebro och Leif Linde, vd Riksbyggen.

Kooperativa hyresrättsföreningen Tallen är ett trygghetsboende avsedda för personer över 65 år. De tidigare 54 lägenheter i Tallen har genom byggandet av en ny etapp utökats med 39 bostäder.

– Med trygghetsboende i form av en kooperativ hyresrättsförening har Riksbyggen hittat ett koncept som är mycket bra både för de boende och kommunen. Det känns väldigt roligt att få vara med och inviga de nya bostäderna i Kooperativa hyresrättsföreningen Tallen, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och att skapa nya bostäder för den äldre delen av befolkningen är en utmaning för många kommuner. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger de boende ett inflytande över sitt boende.

Konceptet med kooperativa hyresrätter är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov. Riksbyggen har varit med och instiftat kooperativa hyresrättsföreningar för äldre i över 30 kommuner.

Media är varmt välkomna att delta under invigningen!

Dag och tid: Fredagen den 18 januari klockan 12.30 (samling 12.20)
Plats: KHF Tallen, Vannebodagatan, Frövi

För mer information:
Stefan Eriksson, leveranschef fastighetsförvaltning i Örebro, 019-19 24 17

Bilder