Säljstart för seniorbostäder i Riksbyggens Bonum Brf Kilen i Kävlinge 2019-01-08, kl 07:55

Säljstart för seniorbostäder i Riksbyggens Bonum Brf Kilen i Kävlinge

Riksbyggen tar nu sitt mycket populära koncept för seniorbostäder, Bonum, till Kävlinge. Riksbyggen startar försäljningen av 53 lägenheter i Bonum Brf Kilen. Det blir ljusa lägenheter med högt i tak och där alla boende har tillgång till tjänster som gör vardagen enklare och roligare.

Bonum Brf Kilen i Kävlinge kommer att ta plats där Kvarngatan möter Skomakaregatan och Rundelsgatan. Mitt emot kommunhus, vårdcentral, apotek och bibliotek. Matbutiker och kommunikationer finns också i närheten.

– Behoven av fler seniorbostäder är stort i Kävlinge i takt med att andelen äldre personer ökar och många vill byta villan mot en mer lättskött bostad. Fler seniorbostäder behövs också för att öka rörligheten på bostadsmarknaden. På så sätt kan det befintliga bostadsbeståndet användas på ett effektivare sätt vilket inte minst är viktigt i en tillväxtkommun som Kävlinge, säger Jon Ossler, konceptägare för Bonum seniorboende på Riksbyggen.

I Bonum Brf Kilen finns effektiva tvåor, lite mer generösa treor och rymliga fyror med plats för lite mer och fler. Planlösningarna är öppna och välplanerade med omsorg för hur vardagslivet fungerar bäst. Rummen bjuder in ljusflöde genom stora fönsterpartier och den generösa takhöjden gör rummen ljusa och luftiga.

Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är över 1 000 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet. Bonum vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år.

I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor.

– Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningsrum för tillfälliga gäster. Det är mycket populärt och gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på.

Som i all Riksbyggens nyproduktion är det stort fokus på hållbarhetsfrågorna vid genomförandet av Bonum Brf Kilen. Mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete:

Riksbyggen utsett till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen

Riksbyggen inför unikt hållbarhetsverktyg i all nyproduktion av bostäder

För mer information:
Jon Ossler, konceptägare Bonum seniorboende, 040-10 94 67
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd, 040-10 94 62

Bilder