Bygglov klart för Riksbyggens Brf Guldpennan i Uddevalla 2019-01-03, kl 07:55

Bygglov klart för Riksbyggens Brf Guldpennan i Uddevalla

Riksbyggens Brf Guldpennan i Södergården, Uddevalla består av 47 bostadsrättslägenheter med närhet till både centrum och hav. Nu har bygglovet vunnit laga kraft och Riksbyggen förbereder nu för att starta försäljningen i projektet.

På Söderskolans historiska mark i Uddevalla skapar Riksbyggen ett nytt och levande bostadsområde. Brf Guldpennan är den andra etappen som Riksbyggen uppför i Södergården. Den första etappen, seniorbostäder i Bonum Brf Guldstjärnan, tilldelades Uddevalla kommuns arkitekturpris.

– Intresset för Brf Guldpennan är stort nu när vi kan dra igång försäljningen igen efter att bygglovsprocessen dragit ut på tiden. Vi är mycket glada över att bygglov nu är klart och vi kan fortsätta arbetet med detta efterlängtade projekt, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Brf Guldpennan kommer att bestå av lägenheter i storleken två till fyra rum och kök. Inflyttningen är preliminärt planerad till sommaren 2021.

– Läget är riktigt bra. Centrum börjar bara några 100 meter bort men det är också nära till naturupplevelser. Till exempel är det nära till Emaus naturreservat i Kapelle och till Strandpromenaden som kanske är Uddevallas största pärla, säger Karin Ekström.

Det är också nära till kommunikationer, förskola och skolor. Att det en gång i tiden har varit en skola där de nya bostäderna nu byggs är något som tagits tillvara på vid utformningen av projektet. Bland annat har den gamla skolklockan har bevarats och innergården har inspirerats med teman från den tidigare skolgården.

Alla boende i Brf Guldpennan har tillgång till gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter. Parkeringsmöjligheter finns antingen i carport eller i markparkering. Som i alla Riksbyggen-projekt är det stort fokus på hållbarhetsfrågorna. Brf Guldpennan byggs för att kunna certifieras med Miljöbyggnad Silver.

Mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete:

Riksbyggen utsett till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen

Riksbyggen har flest nyproducerade flerfamiljshus certifierade med Miljöbyggnad Silver

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig Bohus-Vänern, 0522-65 44 55.
Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen, 070-665 33 44.

Bilder