Detaljplanen klar för Riksbyggens Brf Nysätra i Trollhättan 2019-01-02, kl 07:55

Detaljplanen klar för Riksbyggens Brf Nysätra i Trollhättan

Riksbyggen kommer att ansöka om bygglov för att uppföra 40 nya bostadsrätter i Brf Nysätra i Skoftebyn, Trollhättan. Hållbarhet genomsyrar hela projektet. Till exempel planeras för laddstolpar för elbilar i alla carportar och sedumtak på vissa byggnader.

Inflyttning är planerad att kunna ske under 2021. Riksbyggen gör nu en stor satsning på ett ökat byggande i Trollhättan.

– Det är väldigt roligt att det nu börjar närma sig byggstart för Riksbyggens nya bostäder i Trollhättan. Riksbyggen har arbetat aktivt med Nysätra-området sedan 2016. Det finns ett stort behov av fler bostäder i Trollhättan och Riksbyggen vill vara med och bidra till kommunens tillväxt, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen.

Riksbyggen förbereder för säljstart men det går att anmäla sig till intressekön redan nu: 
Brf Nysätra, intressenmälan
Riksbyggen Förtur

Riksbyggen kommer också att bygga 84 hyresrätter i Trollhättan i området Hälltorps gård, i samarbete med Obos Sverige. 

Kvarteret med Brf Nysätra är beläget runt fotbollsplanen i Skoftebyn i södra Trollhättan, nära stadens slussar och det bubblande teknikklusterområdet Innovatum/Nohab. 

Bostäderna är fördelade på tio flerbostadshus med fyra lägenheter i varje, Riksbyggens så kallade ”Kapelle-hus”, och ligger längs med Nysätersvägen och Åkerssjövägen. Bostäderna blir på två till fyra rum och kök i två plan i storlek mellan 66 och 91 kvadratmeter.

Tvåvåningshusen möter den befintliga villabebyggelsen med gaveln mot vägen och förstärker stadsdelens småskaliga bebyggelse samtidigt som de tillför välbehövliga bostäder. Bostadshusen har fasader av träpanel och sadeltak med pannor för att smälta in väl. Samtliga lägenheter har balkonger och uteplatser vända mot solen i sydväst.

Stort värde kommer att läggas på utformningen av platserna runt husen och i linje med Riksbyggens fokus på hållbarhet. Till exempel planeras för att samtliga carportplatser utrustas med elbilsladdning och komplementsbyggnader att får sedumtak.

Mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete:

Riksbyggen utsett till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen

Riksbyggen inför unikt hållbarhetsverktyg i all nyproduktion av bostäder

För mer information:
Rasmus Edlund, projektchef Riksbyggen, 070-356 44 18
Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern., 0522-65 44 55.

Bilder