Riksbyggen i Almedalen 2024

Riksbyggens medarbetare är på plats under Almedalsveckan och bidrar gärna med sina kunskaper och erfarenheter i paneler, seminarier och andra diskussioner. Söker du en expert inom bostad, kooperation eller hållbarhetsfrågor? Hör gärna av dig till oss på Riksbyggen.

Vill du också ha Riksbyggens experter i din panel i Almedalen?

- Vi befinner oss i den största bostadskrisen sedan 90-talet. Krisen hotar inte bara vår bostadsmarknad, den riskerar kompensflykt i branschen. Trots att vi skönjer ett svagt ljus i tunneln vi ser är människor idag hindrade från att flytta, studera och arbeta på grund av den akuta bostadsbristen. Regeringen måste agera nu med långsiktiga åtgärder som sträcker sig bortom en enstaka mandatperiod, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Riksbyggens driver flera bostadspolitiska frågor, bland om hur tempot för en grön omställning av det befintliga bostadsbeståndet ska kunna höjas och om ungas möjlighet att skaffa sin första bostad.

Våra experter som finns på plats under Almedalsveckan:

Johanna Frelin, vd Riksbyggen

Johanna är en av fastighetsbranschens mest spännande ledare. Johanna brinner för ledarskapsfrågor och pratar även gärna om bostadspolitik, hållbarhet och digitalisering.

Mari-Louise Persson, miljö- och energichef

Utöver energifrågor och mobilitet till att boende ska kunna bo och leva mer hållbart i vardagen pratar Mari-Louise också om klimatanpassning.

Christian Bengtzelius, föreningschef

Christian pratar gärna ledarskap inom föreningsverksamhet, social hållbarhet i bostadsrättsföreningar och kooperationens roll i samhällsbyggnad samt politik och ordning och reda inom bostadsbranschen.

Vill du ha Riksbyggens experter i din panel i Almedalen?

Kontakta Mira Lindahl, presschef på Riksbyggen.