Jobba som förvaltare

Som fastighetsförvaltare inom byggbranschen arbetar du proaktivt och nära våra kunder. Du är lösningsorienterad och tar över efter projektledaren för att förvalta det som byggts. Du kan arbeta både med bostadsrättsföreningar och med kommersiella och offentliga kunder.

Hur jobbar en fastighetsförvaltare på Riksbyggen?

Riksbyggen är flexibla och erbjuder allt från små till stora förvaltningsuppdrag med totalansvar för allt en förening kan behöva hjälp med. Det gör att jobbet som förvaltare är väldigt varierande och ständigt ger dig nya utmaningar. Du hjälper till att driva och serva fastigheten.

Fastighetsförvaltare är ett yrke där du bör vara intresserad av teknik eller ekonomi, beroende på vilken inriktning av förvaltning du vill arbeta med. Du måste vara proaktiv och hitta de bästa lösningarna för kunden. Det är viktigt att kunna förutse och åtgärda saker innan det händer något. Det är också viktigt att du är social och har en bra dialog med kunderna. När du jobbar som till exempel fastighetsförvaltare eller teknisk förvaltare är du kontaktperson gentemot bostadsrättsmedlemmar, hyresgäster, leverantörer, entreprenörer och myndigheter.

Det finns flera olika typer av förvaltning:

• Teknisk förvaltning
• Ekonomisk förvaltning
• Fastighetsservice
• Energiförvaltning
• Renovering och ombyggnad

Vad gör en teknisk förvaltare?

Som teknisk förvaltare är du bostadsrättsföreningens (fastighetsägarens) förlängda arm och är den som har koll på fastighetens skick och renoveringsbehov. Du upprättar underhållsplaner och stödjer föreningen när det dyker upp tekniska frågor. Du ansvarar för att lagar och regler följs och handlägger försäkringsfrågor och störningsärenden. Du ansvar också för att kunden får beställda leveranser i utlovad tid och för att myndighetsbesiktningar planeras och genomförs i rätt tid och med nödvändig dokumentation. Andra ansvarsområden är tekniska installationssystem som värme, ventilation samt styr- och reglersystem.

Vad har en förvaltare för utbildning?

Vill du arbeta som fastighetsförvaltare bör du ha en högskoleutbildning eller motsvarande kompetens genom arbete med inriktning mot ekonomi, byggnads- och/eller fastighetsteknik.

Vad erbjuder Riksbyggen dig som förvaltare?

Vår styrka ligger i engagerade medarbetare och vi vill att du ska kunna växa och inspireras på jobbet. Vi är inte bara intresserade av att anställa dig som är extra skicklig i ditt yrke – vi vill få dig att stanna kvar hos oss också. Därför ser vi till att du ska kunna utveckla din kompetens, växa inom företaget och balansera din jobbvardag med din fritid. Självklart ingår pensioner och försäkringar, friskvård, subventionerad lunch och mycket annat som gör att du ska trivas. Läs mer om våra förmåner.