4 portioner
Tillagningstid: 20 min
Ingredienser
- 15 g bladpersilja
- 15 g dill
- 2 dl solrosskott
- 20 g machésallad eller andra gröna blad
- 2 tsk olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- 0.5 tsk flingsalt
- 400 g kallrökt lax
- 2 msk finhackad rödlök
- 4 skivor citron
- svartpeppar
Äggsallad
- 3 hårdkokta ägg
- 0.5 dl majonnäs
- 2 msk finhackad purjolök
- salt
Gör så här
- Hacka äggen och blanda med majonnäs och purjolök. Smaka av med salt.
- Lägg alla örter, skott och blad i en bunke. Ringla över olivolja och citronsaft, krydda med flingsalt. Skaka runt bunken.
- Fördela laxskivorna på tallrikar och skeda upp äggsalladen. Toppa med örtmix och rödlök.
- Lägg på en citronskiva och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera extra örttrassel i en skål vid sidan av.
Recept fån coop.se