Kommande
Kommande

Brf Eldtickan

I natursköna Malmaberg, knappt tre km från Västerås city planerar vi för nyproducerade bostadsrätter. Brf Eldtickan är nu i hopslagen med vårt tidigare projekt Brf Björkgläntan. Välkommen till en ny verklighet i ett levande område.

Bostadsfakta

Lägenheter 66
Status Kommande
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter i Malmaberg i Västerås

I trivsamma Malmaberg i Västerås planerar Riksbyggen att uppföra Brf Eldtickan, ett boende för dig som önskar fånga lugnet och det goda i livet i en alldeles ny bostad. Gångavstånd till både Skiljebo centrum och sjukhuset. Brf Eldtickan är i hopslagen med vårt tidigare projekt Brf Björkgläntan, detta innebär att vi nu planerar för en större förening. 

Just nu pågår projektering av det nya kvarteret för fullt och vi planerar för en säljstart 2022. Vid säljstarten presenteras visualiseringar av det nya kvarteret, priser och givetvis planlösningar.

Allt du behöver finns nära

Här kommer du bo bekvämt i moderna bostadsrätter i nära sampel med äldre bebyggelse i gröna kvarter i ett etablerat område. I grönskan vid Björskogsgatan planerar vi för Brf Eldtickan.

Här får du möjlighet att leva ett smidigt vardagsliv med allt du behöver på nära håll, såväl förskolor, skolor och arbeten ligger i närheten och här finns även härlig grönska, ett bra utbud av mataffärer och lokala restauranger. Malmaberg är ett äldre trivsamt bostadsområde med som blandar flerfamiljshus och villor på ett bra sätt. Utbyggnaden av området startade under 1950-talet och har kompletterats under åren. Här finns alla upplåtelseformer representerade och härifrån är det nära till fina naturområden. En bit bort från Malmaberg ligger både Stenby med ett flertal butiker och gym samt Skiljebo centrum. Här finns matbutiker, sjukhus, mysiga restauranger och kaféer, frisör, bank, apotek, bibliotek och butiker.

På närbelägna Finnslätten, bara ett stenkast bort väntar många arbetstillfällen. Vid Finnslätten finns också bland annat en multisporthall där bland annat Friskis & Svettis har en lokal. I närheten ligger även Västmanlands sjukhus Västerås.

Det är tre km till Västerås city och tar du cykeln är du där på cirka tio minuter och vill du istället åka kollektivt tar bussen cirka åtta minuter.
I city finns Västerås resecentrum, där finns transporter med tåg, buss och taxi. Med sitt fantastiska läge i Sverige är det enkelt att resa till och från Västerås. Effektiva buss- och tågförbindelser med bara cirka en timme med bil eller tåg från/till exempelvis Stockholm. E18 går strax utanför citykärnan och Västerås flygplats ligger ett stenkast från city.

Flera förskolor och skolor

I området finns också flera skolor: Malmabergsskolan F-6, grundskolan Äventyret F-9 samt förskolorna Östra Malmabergs förskola, Förskolan Ekot och Förskolan Hagatrollet.

Skog och natur

När du bor i Brf Eldtickan har du grönområden nästan hemma. På gångavstånd ligger skogsområdet vid Stentorpet med promenadstigar och därifrån når man också Bjurhovdaspåret enkelt om man vill röra sig en lite längre bit. Ett annat tips är Björnön som är ett härligt friluftsområde med motionsspår, badstrand och fina picknickplatser. En fantastisk plats för dig som vill njuta av sköna löprundor i skog och mark kombinerat med utegym. Här kan även barnen ha skoj på långgrund sandstrand, många lekvänliga gräsytor, skogspartier och bergknallar samt fotbollsplan och lekpark. Det finns också uthyrning av kajaker, långfärdskridskor och bryggor för att pröva fiskelyckan.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Anmäl intresse till Brf Eldtickan

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till