Kommande
Kommande

Brf Fiskeläget

I Råå strax utanför Helsingborg planerar vi att inom några år bygga fem bostadsrätter. En idyll vid havet med bekvämt badrocksavstånd till hamn, bad och strand. Välkommen till din nya verklighet på Råå!

Bostadsfakta

Lägenheter 5
Status Kommande

Anmäl intresse

Gör en intresseanmälan för bostadsprojektet genom att klicka på ”Anmäl intresse” här på sidan. Då kommer du att få våra nyhetsbrev och missar ingen information.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter på Råå, Helsingborg

Råå är idag en stadsdel i Helsingborg, men den lilla fiskebyn har ändå behållit sin prägel som pittoresk småstad. Man kan kanske inte tro det, men vid förra sekelskiftet var Råå Sveriges största fiskeläge. För ännu längre sedan hade den lilla byn även avgörande betydelse i att Skåne är svenskt. På 1600- och 1700-talet var Råå en återkommande skådeplats för kriget om Skåneland mellan Sverige och Danmark, eftersom det här var en strategiskt viktig plats vid Rååns mynning. Slutligen uppförde Karl XII befästningsvallar och lyckades hejda dansken. Mer om det här kan du uppleva på Råås eget sjöfarts- och fiskemuseum.

Numera är Råå en charmig och fridfull plats med en mycket vacker småbåtshamn. Här bjuds på ett aktivt seglingsliv och fiskeriverksamheten är fortfarande igång med sin verksamhet. Strax intill går en långgrund sandstrand, kantad av äldre bebyggelse som minner om byns sjöfararhistoria. Härifrån är vyn över Ven och Danmark slående. Vill man ta en vacker promenad leder en naturskön dalgång till Raus kyrka från 1100-talet. Trots sin idylliska, gamla prägel har Råå naturligtvis även moderniserats på många sätt.

Idag finns här all service och alla bekvämligheter som vardagen kräver. Helsingborg ligger bara sex km bort vilket gör att du når hela Öresundsregionen inom en timme med båt, tåg eller buss. Samtidigt som du lever ett bekvämt liv i en vacker, havsnära och historisk miljö.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Bo i Råå med närhet till natur

Marken ligger nära Råå centrum med mysiga restauranger och liten pittoresk småbåtshamn. Här har du även närhet bra service som flera livsmedelsaffärer, apotek och buss till Helsingborgs centrum.

Fiskeläget Råå har det mesta så man behöver faktiskt inte ta sig någon annanstans. Om du vill koppla av så finns det flera hår och skönhetsvård att välj mellan på Råå by. Föredrar du att promenera har du ett underbart vackert strövområde i Råådalen, precis i närheten. Här är perfekt att bo med barn med närhet till det mesta och här finns här en fin gammal skola från dagis till och med 5:e klass. Har du lite större barn så ligger den kommunala Högastensskolan från 6:e klass bara tio minuter bort på cykel.

Anmäl intresse till Brf Fiskeläget

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till