Planerat
Planerat

Brf Fiskeläget

Välkommen till nyproducerade bostadsrätter på Råå strax utanför Helsingborg. En idyll vid havet med bekvämt badrocksavstånd till hamn, bad och strand. Välkommen till din nya verklighet på Råå!

Bostadsfakta

Lägenheter 5
Status Planerat

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

  Höst 2020
 • Säljstart

  Höst 2020
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

   

Om bostadsprojektet

Bostadsrätter på Råå, Helsingborg

I charmiga Råå utanför Helsingborg planerar vi fem bostadsrätter fördelat på ett gårdshus och ett gatuhus. I gårdshuset som kommer ligga längs Repslagaregatan planerar vi två stycken 3 Rok på 81 kvm där båda kommer ha uteplats mot syd/väst. Längs Rååvägen planerar vi att bygga ett gatuhus med tre lägenheter, en 3 Rok i markplan och två etagelägenheter, en 4 Rok på 110 kvm och en 5 Rok på 137 kvm. Samtliga lägenheter kommer ha en uteplats mot innergården.

Där det gamla och nya möts

Råå är idag en stadsdel i Helsingborg, men den lilla fiskebyn har ändå behållit sin prägel som pittoresk småstad. Man kan kanske inte tro det, men vid förra sekelskiftet var Råå Sveriges största fiskeläge. För ännu längre sedan hade den lilla byn även avgörande betydelse i att Skåne är svenskt. På 1600- och 1700-talet var Råå en återkommande skådeplats för kriget om Skåneland mellan Sverige och Danmark, eftersom det här var en strategiskt viktig plats vid Rååns mynning. Slutligen uppförde Karl XII befästningsvallar och lyckades hejda dansken. Mer om det här kan du uppleva på Råås eget sjöfarts- och fiskemuseum.

Numera är Råå en charmig och fridfull plats med en mycket vacker småbåtshamn. Här bjuds på ett aktivt seglingsliv och fiskeriverksamheten är fortfarande igång med rökeri och försäljning. Strax intill går en långgrund sandstrand, kantad av äldre bebyggelse som minner om byns sjöfararhistoria. Härifrån är vyn över Ven och Danmark slående. Vill man ta en vacker promenad leder en naturskön dalgång till Raus kyrka från 1100-talet. Trots sin idylliska, gamla prägel har Råå naturligtvis även moderniserats på många sätt.

Idag finns här all service och alla bekvämligheter som vardagen kräver. Helsingborg ligger bara 6 km bort vilket gör att du når hela Öresundsregionen inom en timme med båt, tåg eller buss. Samtidigt som du lever ett bekvämt liv i en vacker, havsnära och historisk miljö.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Området

Med närhet till natur

Marken ligger nära Råå centrum med mysiga restauranger och liten pittoresk småbåtshamn. Här har du även närhet bra service som flera livsmedelsaffärer, apotek och buss till Helsingborgs centrum.

Fiskeläget Råå har det mesta så man behöver faktiskt inte ta sig någon annanstans. Om du vill koppla av så finns det flera hår och skönhetsvård att välj mellan i Råå by. Föredrar du att promenera har du ett underbart vackert strövområde i Råådalen, precis i närheten. Här är perfekt att bo med barn med närhet till det mesta och här finns här en fin gammal skola från dagis till och med 5:e klass. Har du lite större barn så ligger den kommunala Högastensskolan från 6:e klass bar 10 minuter bort på cykel.

Anmäl intresse till Brf Fiskeläget

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp