Planerat
Planerat

Brf Fiskeläget

I Råå strax utanför Helsingborg planerar vi att bygga fem bostadsrätter. En idyll vid havet med bekvämt badrocksavstånd till hamn, bad och strand. Välkommen till din nya verklighet på Råå!

Bostadsfakta

Lägenheter 5
Status Planerat

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Kristin van der Reep
Sälj- och marknadsansvarig

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter på Råå, Helsingborg

På charmiga Råå utanför Helsingborg planerar vi fem bostadsrätter fördelat på ett gårdshus och ett gatuhus. I gårdshuset längs Repslagaregatan planerar vi två stycken treor på 81 kvm båda med uteplats mot syd/väst. Längs Rååvägen planerar vi att bygga ett gatuhus med tre lägenheter, en tre rum och kök i markplan och två etagelägenheter, en fyra rum och kök på 110 kvm och en femma på 137 kvm. Samtliga lägenheter med en uteplats mot innergården.

Råå är idag en stadsdel i Helsingborg, men den lilla fiskebyn har ändå behållit sin prägel som pittoresk småstad. Man kan kanske inte tro det, men vid förra sekelskiftet var Råå Sveriges största fiskeläge. För ännu längre sedan hade den lilla byn även avgörande betydelse i att Skåne är svenskt. På 1600- och 1700-talet var Råå en återkommande skådeplats för kriget om Skåneland mellan Sverige och Danmark, eftersom det här var en strategiskt viktig plats vid Rååns mynning. Slutligen uppförde Karl XII befästningsvallar och lyckades hejda dansken. Mer om det här kan du uppleva på Råås eget sjöfarts- och fiskemuseum.

Numera är Råå en charmig och fridfull plats med en mycket vacker småbåtshamn. Här bjuds på ett aktivt seglingsliv och fiskeriverksamheten är fortfarande igång med sin verksamhet. Strax intill går en långgrund sandstrand, kantad av äldre bebyggelse som minner om byns sjöfararhistoria. Härifrån är vyn över Ven och Danmark slående. Vill man ta en vacker promenad leder en naturskön dalgång till Raus kyrka från 1100-talet. Trots sin idylliska, gamla prägel har Råå naturligtvis även moderniserats på många sätt.

Idag finns här all service och alla bekvämligheter som vardagen kräver. Helsingborg ligger bara 6 km bort vilket gör att du når hela Öresundsregionen inom en timme med båt, tåg eller buss. Samtidigt som du lever ett bekvämt liv i en vacker, havsnära och historisk miljö.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

   

Med närhet till natur

Marken ligger nära Råå centrum med mysiga restauranger och liten pittoresk småbåtshamn. Här har du även närhet bra service som flera livsmedelsaffärer, apotek och buss till Helsingborgs centrum.

Fiskeläget Råå har det mesta så man behöver faktiskt inte ta sig någon annanstans. Om du vill koppla av så finns det flera hår och skönhetsvård att välj mellan på Råå by. Föredrar du att promenera har du ett underbart vackert strövområde i Råådalen, precis i närheten. Här är perfekt att bo med barn med närhet till det mesta och här finns här en fin gammal skola från dagis till och med 5:e klass. Har du lite större barn så ligger den kommunala Högastensskolan från 6:e klass bara 10 minuter bort på cykel.

Anmäl intresse till Brf Fiskeläget

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.