Planerat
Planerat

Brf Fabrikören

De nyproducerade bostadsrätterna i populära Munksjöstaden, Jönköping är som gjorda för dig som vill bo nära centrum, kommunikationer och den inbjudande Munksjön. Välkommen till din nya verklighet. Inflytt i början av 2021.

Bostadsfakta

Lägenheter 43
Status Planerat

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta sälj- och marknadsansvarig för mer information.

Kontakt

Maria Kjellgren
Sälj- och marknadsansvarig

Bostadsrätter i nya Munksjöstaden

I det nya bostadsområdet Munksjöstaden bygger vi nu 43 ljusa och öppna lägenheter. Här ligger lägenheterna mitt i händelsernas centrum, med restauranger, caféer och service precis utanför dörren. Och med en längre promenad eller kortare cykeltur tar du dig smidigt till Jönköpings city. Beräknad inflyttning 2021.

Ett historiskt kvarter

På området där det nya kvarteret Munksjöstaden byggs grundades Munksjö Pappersbruk år 1862. Bruket utgör en viktig och intressant del av svensk industrihistoria. Som en hyllning till pappersbruket och människorna som en gång verkade i området fylls området nu med nytt liv. Det gamla historiska kvarteret ger den nya Munksjöstaden en alldeles egen karaktär.

Bo ett stenkast från Munksjön

Brf Fabrikören kommer rymma 43 ljusa, moderna lägenheter i olika storlekar. Arbetet är i full gång och nu uppförs huset i anslutning till rondellen där Torpagatan och Barnarpsgatan möts.

Längs byggnadens ena sida sträcker sig Barnarpsgatan och ner mot Munksjön kan du blicka ut över den helt nya stadsdelen med bostäder, butiker, restauranger, vårdcentral, grönområden och historiska byggnader. Bilen kan du parkera under mark i ett nytt garage. Smidigt, tillgängligt och centralt på alla sätt. I Brf Fabrikören kommer det även att finnas en centralt placerad samlingslokal på markplan för föreningens gemensamma aktiviteter eller för dig om du vill ha en större privat tillställning. För dina långväga gäster finns det även en övernattningslägenhet där nära och kära kan bo under besöket.

2–4 ljusa rum och kök

Lägenheterna är yteffektiva och optimerade utifrån vardagen med en öppen planlösning och ett naturligt flöde mellan kök, matplats och vardagsrum. I Brf Fabrikören har alla lägenheter uteplats eller balkong.

 

Enkelt att leva ett aktivt liv

När man bor i Brf Fabrikören har man inte bara mataffär och restauranger utanför dörren. I kvarteret bor man också granne med Munksjön och nära både Rocksjön och Vättern vilket öppnar upp för en rad olika aktiviteter, ta en avkopplande strandpromenad eller ett uppfriskande morgondopp i någon av sjöarna. Du kan också börja dagen med Munksjörundan eller ta med familjen på en skridskotur. Eller varför inte ge kroppen ett uppiggande vinterbad.

Dagar då du har extra mycket spring i benen eller vill göra en mysig utflykt fortsätter du istället uppströms ån, följer stigen utmed Dunkehallaån och snart är du uppe över ängarna och in i skogen. Vid friluftsområdet Hallby har du miltals med löparspår, mountainbikeleder och fina skidspår när den tiden kommer. Vill du bada och simma fortsätter du mot Axamosjön där vattentemperaturen snabbt blir attraktiv. Här finns fler löparspår som är lite mindre kuperade, men också en minigolfbana och ett utegym.

  • Byggstart

    Höst 2018
  • Säljstart

    Maj/Juni 2020
  • Inflyttning

    Vinter 2021

Anmäl intresse till Brf Fabrikören

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp